Budva pod OPSADOM: Uhapšen gradonačelnik, policijski kordoni BLOKIRALI zgradu (VIDEO)

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Facebook

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Podsetimo, ranije juče službenici Upravne inspekcije Ministarstva javne uprave sprečeni su da u skupštinsku službu Opštine Budva zavedu odluku nove skupštinske većine kojom su smenjeni Carević i Radović.

Nakon incidenta, inspektori su zatražili asistenciju policije, pa je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Opštine Budva.

Tada je uhapšen i sekretar za investicije Mladen Mikijelj.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

Policijski kordoni postavljeni su oko zgrade Opštine, a gradski bulevar je blokiran i njime je zabranjen saobraćaj.

Kompletan grad je pod policijskom opsadom.

Carević je poručio da je na sceni okupacija Budve.

“Ako Upravna inspekcija dođe u radno vreme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vreme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikim postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podneli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovde se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju”, kazao je Carević.

Carević je juče podneo krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog “zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije”



Izvor: Vijesti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar