Pritvor za “bingo mafiju”: Organizovali ilegalne igre na sreću, proneverili milion i po evra

Inače, u vezi sa ovim slučajem uhapšeno je još 10 osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Više javno tužilaštvo u Kraljevu – posebno odeljenje za korupciju odredilo je zadržavanje osumnjičenom D.J, direktoru preduzeća “In eksport” ” iz Kruševca – kladionice Olimp i J. N, šefu menadžera navedenog preduzeća, zbog krivičnog dela pranja novca, a u pritvoru su i njihovi saradnici i pomagači.

Takođe, zadržani su i osumnjičeni V.K, računovođa, M. S, zaduženi za organizaciju igara na sreću, D.A, T.N. i D.M, svi iz Kruševca, zbog navedenih krivičnih dela u pomaganju, jer se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 01.11.2016. do 30.11.2019. godine, u više gradova u Srbiji, kao odgovorna lica u pomenutom preduzeću, bez saglasnosti Ministarstva finansija i protivno Zakonu o igrama na sreću, priređivali igru na sreću “Lucky Six” bingo, koja nije upisana u katalog o vrstama igara na sreću.

Oni su nakon toga novac koji potiče od neovlašćenog priređivanja ove igre u iznosu od 177.110.091,50 dinara konvertovali tako sto su deo gotovog novca u iznosu od 87.630.545,00 dinara uplatili na račun preduzeća kao dnevni pazar, a deo nezakonito stečenog novca u iznosu od 89.479.545,50 dinara preuzimali u gotovom sa uplatno-isplatnih mesta i potom dopremali u sedište preduzeća “In Export”, a zatim isti iskoristili za izgradnju stambeno poslovne zgrade u Kruševcu i za investiranje u poljoprivredno gazdinstvo u vlasništvu osumnjičenog D.J.

Inače, u vezi sa ovim slučajem uhapšeno je još 10 osoba.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar