Dokumentarac o “Akvamenu” oduševio fanove: Ovako je stvoren podvodni svet čuvenog superheroja (VIDEO)

Režiser Džejms Von je otkrio tajne sa snimanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Režiser Džejms Von i studio “Vorner Broders” su odlučili da sa fanovima besplatno podele dokumentarac o snimanju filma “Akvamen”. Ljubitelji ovog superheroja su oduševljeni, na društvenim mrežama komentarisali da nisu ni bili svesni koliko su se svi na filmu potrudili. Da li znate da su već prvog dana preprodukcije odustali od snimanja pod vodom?

Serija koja obara rekorde: “Černobilj” zaradio 14 BAFTA nominacija (VIDEO)

Dokumentarni film “Stvaranje vodenog sveta” prikazuje kako je sva scenografija prvo napravljena u minijaturnom izdanju, a kasnije poslata stručnjacima za specijalne efekte, dok je deo zaista i izgrađen.

“Shvatili smo da najveći deo filma mora da bude smešten u vodeni svet, ali nismo mogli da snimamo ni jednu scenu pod vodom. To bilo nepraktično. Zato smo napravili posebnu mašineriju, glumci su snimali sa visine a mašine su učinile da oni izgledaju kao pod vodom. Dugo su glumci vežbali kako da se čini da se kreću i govore pod vodom, dok smo njihovu kosu koja je trebalo da lebdi dodali specijalnim efektima”, naglasio je režiser.

Da bi svet delovao realnije na početku su morali da odluče koja pravila fizike zahteva vodeni svet. Takođe, svi koristimi glumaca i morskih nemani su bili ručno napravljeni.

Vidite kako je to izgledalo:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar