Virus odlučuje: Olimpijske igre u novom formatu

"Održavanje olimpijskih i paraolimpijskih igara traži saosećanje i razumevanje za stanovnike Tokija i za sav japanski narod", kazao je Koike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Guverner Tokija Juriko Koike je u četvrtak izjavio kako će možda biti potrebno organizovati “pojednostavljene” olimpijske igre sledeće godine zbog uticaja pandemije koronavirusa pa su organizatori već razgovarali o uvođenju eventualnih promena.

List “Jomiuri” je objavio da organizatori razmatraju različite opcije – od obaveznog testiranja na koronavirus do manjeg broja gledalaca.

Džon Kouts, šef inspekcije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) za Tokio, kazao je da organizatori imaju plan za “jako različite” olimpijske igre ako COVID-19 do sledeće godine ne bude iskorenjen.

“Održavanje olimpijskih i paraolimpijskih igara traži saosećanje i razumevanje za stanovnike Tokija i za sav japanski narod”, kazao je Koike.

“Zbog toga moramo biti racionalni i pojednostaviti sve što se može pojednostaviti.”

List “Jomiuri” je, pozivajući se na vladine izvore i izvore unutar organizacionog odbora, objavio da će test na koronu biti obavezan za sve gledaoce te za sportiste i trenere, a da je ograničavanje kretanja unutar i izvan olimpijskog sela jedna od opcija o kojoj se pregovara s MOK-om.

Portparol OI 2020 Masa Takaja nije potvrdio te napise, ali je naglasio kako učesnici razmatraju načine kako “optimizirati i pojednostaviti opseg i način usluga u pripremama za Igre”.

“Na ovom nivou nemamo konkretan rezultat, ali smo skloni tome da se razgovori nastave. Širenje koronavirusa je nešto što ne razumemo u potpunosti i nemamo znanja da sasvim razumemo kakva će situacija biti sledeće godine”, rekao je Takaja.

MOK i japanska vlada su u martu zbog pandemije doneli zajedničku odluku da se Igre, koje su trebale da počnu 24. jula u Tokiju, prebace na sledeću godinu.

Odlaganja nakon 2021. je iskjučeno.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar