Kako da uz pomoć prave odeće i malo mašte sakrijete višak kilograma

Izbor prave boje ili modela odeće, može učiniti čuda za vas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pexels.com/ Andrea Piacquadio

Ukoliko imate nekoliko kilograma viška, i niste zadovoljni svojim izgledom, uz izbor odgovarajuće odeće možete da dobijete veoma pozitivan efekat ali i istaknete svoje najveće adute.

Stručnjaci napominju da nikako nije preporučljivo nositi preveliku odeću jer dodatno proširuje, belo od glave do pete, prekratke jakne, bermude, elastične materijale koji se pripijaju uz kožu, horizontalne pruge, jastučiće na ramenima, različite uzorke i tunike…

Stilisti navode brojne opcija uz čiju pomoć ćete izgledati vitkije.

Boja

Crno od glave do pete je dobro poznat trik, ali nisu loše ni tamnosmeđa, mornarskoplava ili blaža crvena.
Oblačenje u jednoj boji izdužuje figuru, a jednobojnu monotonost uvek možete da razbijete nakitom, savetuju stilisti. Suknje pristaju uz ženske obline pa nećete pogrešiti ako se odlučite za onu A-kroja ili lala-suknju. I jedan i drugi kroj stilski uspešno prikrivaju nedostatke.

Foto/Pexels.com/Gustavo Fring

Nošenje crvene boje savetuje se pri mršavljenju i pojačavanju vitalnosti, a toga su svesne i svetske zvezde pa je mahom biraju za važne premijere. Osim seksi crvene, stilisti hvale i plavu, ljubičastu i smeđu jer vešto skrivaju mane i stvaraju iluziju vitkosti. Preporučuje se izbegavanje bele i kaki boje jer one vizualno povećavaju.

Jarke boje privlače pažnju na deo tela na kojem se nose pa ako želite da sakrijete stomak, odaberite majicu neutralne boje, a pantalone mogu biti neke vesele nijanse. Ako ste “jači” u donjem delu tela, obrnite ovu kombinacija jarko – neutralno. Nemojte kombinovati svetli top sa tamnim pantalonama još je jedno pravilo koje pomaže da se izduži figura. Takva će kombinacija figuru “prepoloviti” i učiniti ženu nižom.

Foto/Pixabay.com/Deedee86

Uske pantalone ne smeju da budu preuske, a visoke pete popraviće svaku kombinaciju. Dobitna kombinacija za večernji izlazak je svilena dekoltirana bluza koja nije preduga i sako koji je nešto kraći od bluze. Neka sako bude jednobojan.

Štikle

Cipele sa štiklom će uspešno izdužiti svačiju figuru. Ako niste pobornica visokih štikli, odaberite srednje.

Modni dodaci

Torbica srednje veličine, ogrlica s većim priveskom i veliki sat dobro “balansiraju” puniju figuru. Pri biranju modnih dodataka za dame s oblinama veličina je bitna. Točnije, trebalo bi izbegavati premale torbice ili pretanke kaiševe jer dodatno skreću pažnju na puniju figuru.

Foto/Pexels.com/Ksenia Chernaya

Izduživanje dekolteom

Bijonse se svrstava među lepotice koje se ponose oblinama, ali i ona ponekad poželi da “izduži” figuru crvenom. Sjajan efekt postigla je dubokim dekolteom.

Oprezno sa printovima

Jače devojke trebaju da budu oprezne sa šarenim printovima, upozoravaju stilisti. Ali to ne znači da trebaju potpuno da ih izbegavaju. Najsigurnija kombinacija je šarena bluza i tamna suknja ili obrnuto.

Samo vertikalne pruge

Prugice mogu biti ženin najbolji i najgori neprijatelj, zavisno o tipu građe. Ako ste mršavica koja želi da doda kilograme, ogrnite se vodoravnim prugama. U suprotnom, držite se samo vertikalnih.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar