PITANJE I ODGOVOR: Da li smem da vozim s potvrdom o predatom zahtevu za vozačku?

Ovo je vrlo važna informacija za kandidate koji završe obuku i osobe koje su već "odradile" probni period

Foto / Pixabay / bobtheskater

Vrlo često dobijamo pitanja u vezi potvrda o podnošenju zahteva i dobijanja probne vozačke dozvole ili zamene probne vozačke za standardnu, piše sajt Polovni automobili.

Kada kandidat završi obuku i uspešno položi testove, a zatim preda zahtev za izdavanje probne vozačke dozvole, da li sme da upravlja vozilom koristeći potvrdu?

Slično pitanje imaju i oni koji su “odradili” period posedovanja probne vozačke, pa su predali zahtev za izdavanje standardne. Njih interesuje da li smeju da voze s tom potvrdom s obzirom na to da su već vozili najmanje godinu dana?

Kratak i jasan odgovor

Ne, ne smete da vozite sa potvrdom da ste predali zahtev za izdavanje vozačke dozvole, bez obzira da li je reč o probnoj ili standardnoj.

Evo i zvaničnog odgovora MUP Srbije:

“Potvrda o prijemu zahteva za izdavanje probne vozačke dozvole i potvrda o prijemu zahteva za izdavanje vozačke dozvole, nakon isteka roka na koji je izdata probna vozačka dozvola, nisu isprave koje daju pravo na upravljanje motornim vozilima. Navedene isprave dokazuju činjenicu koja proizlazi iz njihovog naziva – potvrdu prijema zahteva za izdavanje vozačke dozvole, odnosno probne vozačke dozvole”.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar