Ilon Mask predstavlja Cybertruck i najavljuje NOVO ČUDO na tržištu električnih vozila (VIDEO)

Vlasnik Tesle obelodanio da radi na projektu koji će izjednačiti cenu e-automobila i benzinaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Američka televizija CNBC objavila je trejler za petu sezonu popularnog serijala Jay Leno’s Garage, u kojem čuveni voditelj isprobava četvorotočkaše i predstavlja novitete auto-industrije.

Najava, koju je pogledalo više od milion ljudi, posebno je interesantna jer se Leno našao za upravljačem Teslinog Cybertrucka, dok na suvozačevog mestu sedi Ilon Mask.

Dok Leno isprobava mogućnosti kamioneta futurističkog izgleda, Mask objašnjava razloge zašto je napravio vozilo otporno na metke i koje još izmene planira, pre nego što se zvanično pojavi na tržištu.

Cyberquad i Boring tunel

Gledaoci će u sredu 27. maja biti u prilici da vide i predstavljanje novog Teslinog Cyberquada ATV, o kojem se gotovo ništa ne zna.

U trejleru vidimo da Cybertruck stiže do ulaza u probni podzemni tunel kompanije Boring – Maskovog projekta koji bi trebalo da smanji saobraćajne gužve u Americi.

Zanimljivo je pomenuti da je trejler stigao u isto vreme kada je Mask obelodanio da Tesla radi na novim baterijama za njihov električni Model 3 u Kini, koje će imati radni vek od milion i 600 hiljada kilometara!

Revolucija u najavi

Više detalja nije saopšteno, ali prema prvim najavama, ćelije baterije koristiće hemikalije bez kobalta ili s vrlo malo tog materijala, kao i dodatke koji će omogućiti da baterija duže skladišti više energije i bude otpornija.

Mask je obećao da će predstaviti najnoviji projekat na posebnom događaju krajem meseca, ali bi pandemija koronavirusa mogla da pomeri prezentaciju, piše Revija HAK.

On je istakao da bi nove baterije mogle da spuste cenu Teslinih električnih vozila na nivo benzinaca!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar