Putin rečima koje je uputio doktorki nasmejao sve na konferenciji (VIDEO)

Putin razgovorao sa glavnim lekarom bolnice №52 u Moskvi Marijanom Lisenko

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via A

Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom video-konferencije sa lekarima izjavio je da mu je drago što se nije zarazio virusom korona.

“Hvala bogu nisam vaš pacijent. Nadam se i da neću biti”, rekao je Putin u razgovoru sa glavnim lekarom bolnice №52 u Moskvi Marijanom Lisenko.

“I nemojte, gospodine Putin”, odgovorila mu je sagovornica.

Predsednik je dodao da neke njegove kolege leže u toj bolnici sa Kovid-19. Među njima je ministar građevine Vladimir Jakušev.

Ruski predsednik izjavio je danas da Ministarstvo zdravlja te zemlje mora da se pripremi na drugi talas korona virusa, koji bi mogao da nastupi u oktobru ili novembru ove godine.

On je podržao inicijativu da se počnu pripreme o ponovnom otvaranju zdravstvenih ustanova, kada se okonča pandemija, prenosi TASS.

“Želeo bih da skrenem pažnju našim kolegama, pre svega, ministru zdravlja Mihailu Murašku, na potrebu da se pripremimo za ublažavanje restrikcija pod kojima živimo. Moramo da razmišljamo o drugom talasu, koji bi, prema navodima stručnjaka, mogao da nastupi na jesen, u oktobru ili novembru”, rekao je Putin tokom onlajn sastanka o situaciji u vezi sa korona virusom u zemlji.

Putin je ocenio da se situacija u vezi sa širenjem korona virusa u Rusiji generalno stabilizovala.

On je dodao da se i u Moskvi, koja se prva suočila sa epidemijom, i u drugim ruskim regionima, broj prijavljenih slučajeva na dnevnom nivou postepeno smanjuje.

Međutim, kako je naglasio, “do sada ova dinamika nije brza kao što bismo voleli da bude, nekad je čak i nestabilna, ali je i dalje prisutna”.

Kao primer naveo je da je pre nedelju dana, stopa porasta u broju slučajeva širom Rusije iznosila 5,9 odsto, a danas je 3,5 odsto.

“U međuvremenu, od ključne je važnosti da do takvog pada dođe usled konstantnog povećanja količine testova, što omogućava da se otkrije bolest u ranoj fazi”, rekao je Putin.

On je naglasio da je u protekle dve nedelje broj obavljenih testova porastao za skoro tri miliona, odnosno da se na dnevnom nivou testira skoro 240.000 ljudi.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar