Klasici drame, opere i baleta u Narodnom pozorištu: Ne propustite bogat program u narednim danima (VIDEO)

Na repertoaru su predstave "Rigoleto" (22. maja), "Maska", "Samson i Dalila", "Don Karlos", "Učene žene", "Hazarski rečnik"...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja da emituje predstave strimingom na Jutjub kanalu i objavljuje ciklus svetskih klasika obrađenih u predstavama Drame, Opere i Baleta.

Na repertoaru će biti dela najvećih domaćih pisaca poput Miloša Crnjanskog, Milorada Pavića, Vide Ognjenović, ali i dela svetskih velikana Dostojevskog, Bernarda Šoa, Molijera, Kalderona, baleti i opere najvećih kompozitora Verdija, Kamija Sen-Sansa, Pučinija i drugih.

Na repertoaru su predstave “Rigoleto” (22. maja), “Maska”, “Samson i Dalila”, “Don Karlos”, “Učene žene”, “Hazarski rečnik”, “Zli dusi”, “Madam Baterflaj” i mnoge druge.

“Kroz predstave koja će biti prikazane, setićemo se naših velikih umetnika, bardova Narodnog pozorišta Olivere Marković, Nikole Mitić, Gordane Jevtović, Marka Nikolića, Milke Lukić, Petra Banićevića, Predraga Tasovca, Stanislave Pešić, Živana Saramandića…”, poručuju iz nacionalnog teatra.

Predstave svako veče počinju u 21 sat na Jutjub kanalu, a celokupan repertoar može se naći na sajtu pozorišta, kao i na društvenim mrežama.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar