Ovome se nije nadao: Turista postavio slike sa HAVAJA na Instagram, a onda je UHAPŠEN!

Neslavno kršenje pravila samoizolacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Turista iz Njujorka uhapšen je na Havajima nakon što je na Instagramu objavio slike sa plaže, iako je trebalo da bude u samoizolaciji.

23-godišnji muškarac uhapšen je zbog kršenja obaveznog 14-dnevnog pravila o samoizolaciji na Havajima i zbog neposlušnosti vlastima, navodi se u saopštenju guvernera Havaja.

Na Havaje je stigao u ponedeljak i brzo je na Instagramu objavio brojne svoje slike na plaži. On je navodno koristio javni prevoz da bi stigao do mnogih mesta na kojima se slikao, piše CNN.

“Vlasti su informisane o njegovim objavama na društvenim medijima od strane građana, koji su videli njegove postove, gde se sunča, surfuje na dasci i šeta se po plaži”, kaže se u saopštenju.

Foto/Pixabay.com

Na Havajima je prijavljeno 638 ​​slučajeva koronavirusa i 17 smrtnih slučajeva.

U nastojanju da zaustavi širenje virusa, država zahteva od turista na ostrvu da se samoizoluju na 14 dana i da ne napuštaju hotelsku sobu ili prebivalište. Od njih se zahteva da popune dokument u kome  priznaju da je kršenje karantina krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna od 5.000 dolara i zatvor do godinu dana, saopštilo je državno ministarstvo za saobraćaj.

Mnogi posetioci, uključujući i mladence na medenom mesecu, uhapšeni su zbog ignorisanja državnih naredbi o poštovanju pravila samoizolacije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Za odmor u inostranstvu i do 1.000 evra više troška? Porodično letovanje moglo bi da bude nikad skuplje

Šarganska osmica PONOVO RADI: Objekti na Mokroj Gori SPREMNI za posetioce

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar