Studenti, dobro obratite pažnju: Evo kako će se vršiti prijava za upis na fakultete

Na sednici je rečeno da će studenti prilikom dolaska na fakultet morati da nose maske i rukavice, kao i da će obrazovne ustanove morati da obezbede rezervna zaštitna sredstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Prijave za upis na fakultete Univerziteta u Beogradu biće omogućene i onlajn putem, osim uobičajenog načina podnošenja dokumenata dolaskom na fakultet, rečeno je danas na sednici Senata Univerziteta u Beogradu.

“Kako bismo izbegli da studenti dolaze u velikim grupama i budu u kontaktu koji nije potreban u ovom trenutku, pokušavamo da obezbedimo i onlajn prijavu na konkurs”, rekao je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar Bulat na sednici koja je održana onlajn.

Naveo je da se nada će se onlajn prijava sprovoditi i u narednim godinama i na taj način još više povećati kvalitet usluge studentima.

Kada je reč o polaganju ispita, prodekan za nauku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tatjana Pekmezović kaže da se ide na to da bude onlajn sve što još uvek može da se održi na taj način.

“Usmeni ispiti bi trebalo da budu u prostorijama sa najviše tri osobe unutra, nastavnik i dva studenta, da bude obezbeđen razmak između njih, da nose maske. Mi ćemo i na našem fakultetu morati da ispite na kliničkim predmetima izmestimo iz bolnice i održavamo ih na drugim mestima – u amfiteatrima, biblioteci…uz poštovanje svih mera”, rekla je ona.

Ukoliko je ispit u vidu testa, navela je da će se to takođe odvijati po posebnoj proceduri – da će studenti morati da imaju rukavice, a testovi da se odlažu u specijalne kese.

Na sednici je bilo reči i o studentskim domovima, a direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić kaže da su obavestili studente da mogu da se vrate u studentske domove od 15. maja, od 7.30 ujutru.

“U prvom trenutku očekujem da će doći oko 3.000, 3.500 studenata i da će najveći broj njih pristići tokom vikenda”, rekao je on.

Naveo je da će početi sa radom i studentski restorani.

“Radiće osam, od ukupno 14 naših restorana. Mislimo da je to dovoljno za početak”, rekao je Minić.

Iako je obustava rada bila na snazi, naveo je da je Ustanova radila u vreme vranrednog stanja i pružala usluge za 160 stranih studenata koji nisu mogli da se vrate svojim domovima i 22 naša studenta koji iz specifičnih razloga takođe nisu mogli da odu kućama.

“Svi naši objekti su redovno higijenski održavani i više puta dezinfikovani…potrudili smo se da studente dočekamo u lepšem i bezbednijem okruženju, pa smo iskoristili prazne domove da uradimo poslove koje nismo mogli da uradimo kada su studenti tu”, rekao je Minić i dodao da su farbani svi ulazi u Studentski grad, žardinjere, krečene sobe, obnavljana kupatila…

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Na sednici je rečeno da će studenti prilikom dolaska na fakultet morati da nose maske i rukavice, kao i da će obrazovne ustanove morati da obezbede rezervna zaštitna sredstva.

Sledeća sednica Senata Univerziteta u Beogradu biće održana 27. maja, a nakon toga 10. juna.

Fakulteti spremni za nove brucoše: Poznato kako će se obavljati PRIJEMNI ISPITI



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar