Studenti spremni za povratak: Otvaraju se svi domovi u Beogradu

Ustanova Studentski centar "Beograd" preuzela je sve neophodne mere za njihov bezbedan povratak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
rad od kuće
Foto/ Pixabay

Svi studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od petka, 15. maja od 7.30 časova.

Svim studentima se savetuje da se u skladu s preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u studentske domove vrate isključivo ukoliko imaju ispitne obaveze, laboratorijske ili praktične vežbe, navodi se u saopštenju.

Ustanova Studentski centar “Beograd” preuzela je sve neophodne mere za njihov bezbedan povratak, dok su svi objekti za vreme dvomesečne pauze svakodnevno higijenski održavani i više puta detaljno dezinfikovani.

U skladu sa ispitnim i nastavnim planovima, svi fakulteti i visoke strukovne škole dostavljaju spiskove studenata koji imaju obaveze u matičnim ustanovama i koji se na osnovu toga mogu vratiti u studentske domove.

Iz Ustanove SC “Beograd” apeluju da studenti koji imaju obaveze na fakultetu ili visokoj strukovnoj školi, a nisu sigurni da li se nalaze na dostavljenim spiskovima, konktaktiraju svoje visokoškolske ustanove.

Kako bi studentima bilo omogućeno da svoj povratak što lakše usklade sa ostalim obavezama, domovi će raditi i tokom predstojećeg vikenda.

Takođe, od 15. maja počeće sa radom i studentski restorani u domovima Studentski grad, Karaburma, Patris Lumumba, Rifat Burdžović, Zemun, Voždovac, Kralj Aleksandar I i Košutnjak.

Istovremeno, u studenskim domovima su do daljeg zabranjene posete, prenoćišta i slavlja u studentskim sobama.

Sve detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC “Beograd”, a u slučaju da primete povišenu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa COVID-19, studenti se mogu javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike u Prote Mateje 29, a potom i upravi studentskog doma.

Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284.

Svim stanarima studentskih domova savetuje se da se pridržavaju opštih higijenskih mera nadležnih organa i da poštuju propisanu fizičku distancu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs 

“Objekti dezinfikovani i spremni za prijem”: Studenti u domove od polovine maja



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar