“Travijata”, “Triptih” i fenomenalni Gagi Jovanović u ulozi Don Kihota: Uzbudljiv program pozorišta Madlenianum (VIDEO)

Prava poslastica za ljubitelje pozorišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Mirko Rodić

Opera i teatar Madlenianum nastavlja sa onlajn programom i emitovanjem svojih kultnih predstava, a ove nedelje publiku očekuje čuvena Verdijeva opera “Travijata“, najposećeniji balet ovog pozorišta “Triptih“, kao i kultna drama Mihaila Bulgakova “Don Kihot“.

Verdijevu “Travijatu“ režirao je istaknuti gost iz Sankt Peterburga Jurij Aleksandrov, a izvedena je 2006. godine pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića.

Opera je obnovoljena 2011. u istoj podeli u kojo je briljirala sopran Olga Malević Ðorđević, a publika će snimak moći da pogleda sutra u 19.30.

Petak 15. maj rezervisan je za balet iz 2004. godine koji je ostao zabeležen kao najposećeniji – “Triptih“ u koreografiji i inscenaciji gosta iz Barselone Ramona Uljea.

Umetnici poput Konstantina Kostjukova, pokazali su se tada u savremenom igračkom izrazu.

Na repertoaru u nedelju je drama Mihaila Bulgakova “Don Kihot“, prva pozorišna režija glumca Dragana Gagija Jovanovića, koja je premijerno izvedena 28. decembra 2005. godine.

Jovanović je tada bio u ulozi Don Kihota, a legendarni Petar Kralj Sančo Pansa.

U ovoj predstavi se prvi put pojavljuju i glumci koji su se do sada dokazali na pozorišnim scenama poput Nade Macanković, Petra i Igora Benčine.

U godini velikog jubileja Migela de Servantesa i njegovog romana “Don Kihot“, Opera i teatar Madlenianum pridružila se na ovaj način proslavama koje su u čitavom svetu slavile 400 godina od prvog španskog izdanja ovog svevremenog dela.

Sve predstave se emituju preko Jutjub kanala Madlenianuma, a sve podatke o onlajn izvođenjima, kao i intervjue sa autorima i protagonistima mogu se naći na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar