Kolač o kojem svi pričaju: Čokoladni mafin koji je zaludeo Olimpijce i ceo svet

Recepata ima mnogo, a najbolji je stvar ukusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Zahvaljujući desertu čokoladni mafin koji je postao omiljeni slatkiš na Olimpijskim igrama, ovaj kolač trenutno je jedan od najpopularnijih. Postoji mnogo verzija recepata za njegovu pripremu, ali prema komentarima i deljenjima na društvenim mrežama, recept food blogerke i vrsnog poznavaoca mafina @maja.babic.provereni.recepti je najčešće pominjan.Oni koji su ga isprobali kažu da je savršen čokoladni mafin, sočan, sa komadićima čokolade , koji ostaje svež i nakon nekoliko dana.

Potrebno za 12 komada:
180 g brašna

180 g šećera

1 kesica vanilin šećera

1 kašičica praška za pecivo

20 g kakaa

20 g griza
150 ml mleka

150 ml jogurta

1 jaje

50 ml ulja

150 g mlečne čokolade

Priprema:
Čokoladu iseckati na kockice srednje veličine.Skuvati griz u 150 ml mleka. U skuvan vruć griz dodati 150 ml jogurta, jedno jaje i 50 ml ulja, pa sve dobro promešati žicom, da ne bude grudvica . U drugoj posudi pomešati ostale sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prosejan kakao. Dodati tečnu smesu i izmešati u što manje pokreta, tek da se sve sjedini. Na kraju umešati 100 g iseckane mlečne čokolade i opet lagano promešati. Sipati smesu u mafin kalupe do 2/3 visine, pa posuti sa preostalih 50 g iseckane čokolade. Peći na 180°C oko 20 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar