Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Idealni za sve koji bi da se zaslade bez griže savesti (RECEPT)

Ukoliko vodite računa o ishrani, verujemo da će vam se ovaj recept dopasti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Nile

Donosimo vam recept za mafine bez šećera sa crnom čokoladom, koji su ukusni i sočni, a istovremeno i zdraviji od klasične verzije koja sadrži brašno i beli šećer. Ukoliko vodite računa o ishrani, verujemo da će vam se ovaj recept dopasti.

Sastojci:

200g crne čokolade (sa visokim procentom kakaa, bez dodatog šećera)
3 zrele banane
2 jaja
1/2 šolje kokosovog brašna
1/2 šolje mlevenih oraha ili badema
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanilin ekstrakta
prstohvat soli

Priprema:

Ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite kalupe za mafine tako što ćete ih obložiti papirom za pečenje ili ih namazati i posuti brašnom.

Na pari ili u mikrotalasnoj rastopite crnu čokoladu.

U drugoj činiji, zgnječite zrele banane viljuškom dok ne postanu glatke i bez grudvica.

Dodajte jaja, kokosovo brašno, mlevene orahe ili bademe, prašak za pecivo, vanilin ekstrakt i prstohvat soli bananama. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili.

Polako ulijte otopljenu crnu čokoladu u smesu i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

Smesu za mafine sipajte u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do oko 2/3 visine.

Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok ne postanu čvrsti na dodir i dobiju zlatno smeđu boju.

Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što ih poslužite.

Ovi mafini su sočni i ukusni, a bez dodatnog šećera su prijatno slatki. Možete ih prilagođavati dodavanjem seckanih orašastih plodova, suvog voća ili čokoladnih mrvica bez šećera po želji. Uživajte u ovim zdravim i sočnim mafinima!

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar