U toku konstitutivna sednica: Nikola Nikodijević ponovo predsednik Skupštine grada Beograda

Na konstitutivnu sednicu u Skupštini Grada upravo su stigli kandidati za odbornike sa liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Skupština grada
Wikipedia

U toku je konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda na čijem dnevnom redu je potvrđivanje mandata 110 odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i zamenika predsednika, kao i sekretara i zamenika sekretara.

Do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom će predsedavati najstariji odbornik.

Verifikovani mandati odbornika u Skupštini grada

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas, na konstitutivnoj sednici, izveštaj Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o dodeli mandata odbornicima Skupštine grada Beograda, čime su potvrđeni mandati za svih 110 odbornika gradskog parlamenta.

Predsedavajući gradskog parlamenta, najstariji odbornik Toma Fila odredio je polučasovnu pauzu, nakon čega će se pristupiti drugoj tački dnevnog reda – izboru predsednika Skupštine grada.

Odbornici pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović napustili su sednicu Skupštine grada, nakon verifikacije mandata.

Za predsednika Skupštine grada predložen je Nikola Nikodijević.

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Za Nikodijevića je glasalo 60 od 72 odbornika koji su ukupno glasali.

Nikodijević je tu funkciju obavljao i u tri prethodna saziva beogradskog parlamenta, od aprila 2014. godine.

Podsetimo, prema rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna, izborna lista “Aleksandar Vučić- Beograd sutra” osvojila je 58 odsto glasova i imaće 64 mandata u Skupštini grada.

Lista “Savo Manojlović-I ja sam Beograd” osvojila je 19 odsto glasova odnosno 21 odborničko mesto, dok je za koaliciju “Biramo Beograd” glasalo skoro 13 odsto birača i oni će imati 14 odbornika.

Lista “Mi snaga naroda-Doktor Branimir Nestorović” osvojila je devet odsto glasova, odnosno 10 mandata, a u gradsku skupštinu je ušla još i manjinska “Ruska stranka” sa jednim predstavnikom.

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke već je najavila da je obezbedila većinu za vođenje Grada Beograda, a njihov kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić bio je na toj funkciji i u prethodnom mandatu.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar