Selaković se sastao sa direktorkom Uneska: Ministar upozorio na opasnosti sa kojima se susreće srpski narod i kulturno i versko nasleđe na KiM (FOTO)

Selaković je upoznao direktorku Azule sa izazovima i opasnostima sa kojima se susreće srpski narod, kao i srpsko kulturno i versko nasleđe na Kosovu i Metohiji, koje je kontinuirano izloženo uništavanju, skrnavljenju i falsifikovanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@ministarstvo_kulture

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule u Parizu, a na sastanku se razgovaralo o unapređenju dosadašnje saradnje sa Uneskom.
Ministar kulture je naglasio da je Srbija posvećena principima i prioritetima Uneska, kao i ostvarivanju zajedničkih ciljeva i inicijativa unutar UN, aAzule je visoko ocenila aktivnosti Srbije i posvećenost ciljevima Organizacije.

Ministar Selaković je ukazao da Srbija kontinuirano daje podršku prioritetima postavljenim u Deklaraciji MONDIACULT 2022. godine i Okviru za kulturu i umetničko obrazovanje 2024. godine i snažno se zalaže za uspostavljanje posebnog cilja za kulturu nakon 2030. godine i promovisanje kulture kao globalnog javnog dobra.

Selaković je upoznao direktorku Azule sa izazovima i opasnostima sa kojima se susreće srpski narod, kao i srpsko kulturno i versko nasleđe na Kosovu i Metohiji, koje je kontinuirano izloženo uništavanju, skrnavljenju i falsifikovanju i upozorio na eskalaciju jednostranih poteza Prištine uperenih protiv prosvete, kulture, pa i samog opstanka srpskog naroda na KiM.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar