Najtužniji ljudi rađaju se u ovim znakovima horoskopa – skloniji su dubokim emocijama

Astrologija otkriva mnogo toga o našim karakteristikama, emocijama i životnim putevima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Matheus Bertelli

Dok neki znakovi zrače optimizmom i vedrinom, drugi su skloni dubljim emocijama koje ih mogu dovesti do osećaja tuge.

Astrologija otkriva mnogo toga o našim karakteristikama, emocijama i životnim putevima.

Tuga nije nužno negativna emocija; ona često dolazi s dubokim razumevanjem i senzibilitetom prema svetu oko nas. Evo koji su to znakovi koji, prema astrolozima, spadaju u najtužnije.

Ribe

Ribe su jedan od najosetljivijih i najemotivnijih znakova Zodijaka. Pod vladavinom Neptuna, planete iluzija i snova, Ribe često žive u svetu sopstvenih emocija. One su duboko empatične i sklone preuzimanju tuđih problema na sebe. Njihova sposobnost da osete tuđu bol često ih može dovesti do osećaja tuge i melanholije.

Ribe su tužne jer su idealisti koji teže savršenom svetu. Kada se suoče s realnošću koja nije u skladu s njihovim snovima, osećaju se razočarano i tužno. Njihova sklonost begu u svet mašte takođe može rezultirati osećajem usamljenosti i izolacije, što dodatno povećava njihovu tugu.

Rak

Rakovi su izuzetno emotivni i sentimentalni. Pod vladavinom Meseca, planete emocija i podsvesti, Rakovi duboko osećaju sve što se događa oko njih. Oni su zaštitnički nastrojeni prema svojim voljenima i često brinu o drugima više nego o sebi. Njihova osetljivost na spoljašnje uticaje može ih učiniti sklonima osećaju tuge.

Rakovi su tužni jer često žive u prošlosti. Skloni su zadržavanju sećanja i emotivnih ožiljaka koji ih mogu opterećivati. Njihova duboka povezanost s porodicom i domom može ih takođe učiniti vrlo ranjivima na bilo kakve promene ili gubitke u tim područjima života.

Škorpija

Škorpije su intenzivne i strastvene, ali sklone i mračnim i dubokim emocijama. Pod vladavinom Plutona, planete transformacije i regeneracije, Škorpije često prolaze kroz ekstremne emocionalne promene. Njihova duboka introspektivna priroda može ih dovesti do osećaja tuge i melanholije.

Škorpije su tužne jer su vrlo svesne tamne strane života. Njihova sposobnost da prepoznaju i suoče se s mračnim aspektima lične psihe, kao i psihe drugih, može ih dovesti do osećaja beznađa. Takođe, njihova sklonost ka intenzivnim vezama i strastvenim emocijama često rezultira dubokim razočaranjima kada stvari ne idu kako su zamišljali.

Jarac

Jarčevi su poznati po svojoj ozbiljnosti i odgovornosti. Pod vladavinom Saturna, planete discipline i ograničenja, Jarčevi često osećaju težinu odgovornosti na svojim ramenima. Njihova sklonost ka postizanju visokih ciljeva i perfekcionizmu često ih može dovesti do osećaja tuge.

Jarčevi su tužni jer često nose veliki teret na svojim ramenima. Njihova sklonost prema samodisciplini i strogoći prema sebi može ih dovesti do osjećaja bekorisnosti i neuspeha. Takođe, njihova potreba za kontrolom i strah od neuspeha često ih sprečava da se opuste i uživaju u trenutku, što može rezultirati dugotrajnim osećajem tuge.

Devica

Device su analitične, precizne i sklone perfekcionizmu. Pod vladavinom Merkura, planete komunikacije i intelekta, Device često provode mnogo vremena analizirajući svaki detalj svog života. Njihova sklonost prema samokritičnosti često ih može dovesti do osećaja tuge.

Device su tužne, jer često postavljaju previsoke standarde za sebe i druge. Njihova potreba za savršenstvom i strah od neuspeha mogu ih dovesti do osećaja neadekvatnosti. Takođe, njihova sklonost prema brizi i preteranom analiziranju svake situacije može rezultirati stalnim osećajem stresa i teskobe koji se često pretvara u tugu.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar