Sferopulos analizirao trofejnu Zvezdinu sezonu: “Kup je bio prekretnica” (VIDEO)

Trener crveno-belih govorio je i o učinku ekipe u Evroligi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Crvena zvezda

Došao je u redove Crvene zvezde 20.10.2023. godine. Dočekan je brojnim skepsama, ali je na kraju sezone Janis Sferopulos uspeo da sa timom koji nije selektirao osvoji triplu krunu.

Grčki stručnjak sumirao je učinjeno za klupski sajt, a kako kaže, sve je počelo od Kupa Radivoja Koraća:

“Smatram da je preokret upravo Kup. Odigrali smo veoma dobro, bili smo fokusirani, čitav tim je želeo da pobedi, a ni tada nismo imali ceo roster na raspolaganju. Verovatno se sećate da je Teodosić bio povređen i da nije igrao četvrtfinale, čak nije ni bio na utakmici sa nama, već je ostao u Beogradu zbog terapija. Došao je za polufinale i odigrao samo nekoliko minuta i onda je odigrao odličnu finalnu utakmicu, ne samo on već i ceo tim, i svi su oni pokazali ogromnu želju za pobedom, svi su želeli da osvoje trofej i smatram da je to bila ta prelomna tačka o kojoj pričamo. Utakmicu protiv Derbija smo počeli vrlo loše, ali ne mislim da je to prelomna tačka, jer kada smo završili utakmicu, rekao sam svojim pomoćnim trenerima da ćemo sigurno osvojiti prvenstvo. Baš sam tako rekao, tim rečima, jer igrati takvu utakmicu, tešku utakmicu, ne odustati iako nismo igrali dobro i pobediti-to mi je pokazalo da sigurno osvajamo ABA ligu i to je ono što se i desilo” – rekao je Sferopulos.

Govrio je grčki stručnjak i o Evroligi, gde je Zvezda bila nadomak pobeda u čak 10 utakmica, ali nije uspela da ih zabeleži.

“Tačno tako, u Evroligi smo bili blizu pobeda u bar 10 utakmica, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. I pored svih povreda koje smo imali, tim je bio veoma konkurentan. Sada, kada analiziramo utakmice i imamo povratne informacije, jasno nam je da nam je trebalo još nešto, i to “nešto” ćemo pokušati da donesemo u narednoj sezoni. To se ne odnosi samo na nove igrače, već i na nov mentalitet, na više vere u sebe i u ono što radimo i tako ćemo biti sigurni da radimo prave stvari na pravi način, a onda će i rezultati doći.”

Grčki stručnjak pomenuo je i ABA ligu.

“Ovo je moj prvi put da učestvujem u Jadranskoj ligi i moram reći da je vrlo konkurentna. Ako ne igraš dobro, možeš da izgubiš od doslovno svakog tima, posebno na gostujućem ali i na domaćem terenu. Za mene je ovo godina u kojoj sam razumeo kakvi su timovi i kako igraju.”

Dotakao se i saradnje sa Milošem Teodosićem – koju će nastaviti i naredne sezone.

“Miloš je blagoslov za svakog trenera, jer je veoma talentovan i ima snažan karakter. Trenirati takve igrače je velika čast. Znam ga od kada je imao 19 godina, pokušavao sam da mu pomognem na početku, bio je veoma mlad, prvi put van Srbije. Stvorili smo odnos tada i ponovo se sreli kada sam bio pomoćni trener u CSKA. Imali smo odličnu sezonu, nastavili da gradimo odnos. Poznajemo se i naša saradnja je izvrsna” – izjavio je Janis Sferopulos.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar