“Učimo zajedno o zdravlju”: U Beogradu će biti održan jubilarni 30. Festival zdravlja

Na štandovima će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: www.freepik.com/ snowing

Sekretarijat za zdravstvo podržao je i ove godine, sada već jubilarni 30. Festival zdravlja, koji tradicionalno u našem gradu organizuje udruženje „Festival zdravlja Beograd”.

Ovogodišnji festival zdravlja pod sloganom „Učimo zajedno o zdravlju” održaće se u subotu, 8. juna, od 10 do 18 časova u Domu vojske u Beogradu (Braće Jugović 19).

Kao javno-zdravstvena manifestacija od značaja, posvećena zdravlju, razvijanju zdravih životnih navika, prevenciji bolesti, rizičnog ponašanja i usvajanja nepoželjnih životnih navika i stavova, festival ima za cilj stvaranje zdravih zajednica u kojima nam žive istinski zdravi, srećni i zadovoljni građani.

Ovi skupovi su i idealna prilika da što više građana dobije korisne informacije, čuje neko interesantno predavanje, razgovara sa izlagačima na njihovim štandovima i posavetuje se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote.

Na štandovima će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri. U sklopu programa, predavanja za građanstvo održaće ugledni lekari iz raznih oblasti kako bi građanima ukazali na značaj preventivnih pregleda i upoznali ih sa simptomima pojedinih oboljenja. Planirano je održavanje oko 30 tribina, panela i predavanja stručnjaka za odrasle i đake.

Takođe, organizovani su i besplatni akreditovani programi za lekare i sestre, kako bi stekli nova znanja i sakupili bodove za obnavljanje licence, navodi se u saopštenju Sekretarijata za zdravstvo.Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar