PANIKA U KRAGUJEVCU: Naređena evakuacija zbog dojave o bombi

Suđenje U. B. je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Zaposleni u Palati pravde u Kragujevcu evakuisani su pošto je stigla anonimna dojava da je u zgradi postavljena bomba.

Pripadnici kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije utvrdili su pregledom prostorija Palate pravde u Kragujevcu, koji je trajao oko sat vremena, da u zgradi nema bombe i da je dojava o bombi koja je stigla oko 8 sati jutros bila lažna.

U zgradi Palate pravde, u Višem sudu u Kragujevcu, za danas u 9 sati zakazan je početak iznošenja završnih reči tužioca i odbrane na suđenju G. G. (50) i B. G. (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka U. B., okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

G. G. i B. G. terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

U. B. je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka G. u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje U. B. je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu..Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar