Pešić ništa ne krije: Spisak za Pariz spreman, zna se i kada će biti saopštena imena!

Cilj selekcije Srbije je dobro poznat, a to je da se osvoji bilo koja medalja u glavnom gradu Francuske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/ Košarkaški savez Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je detaljan plan priprema Orlova za Olimpijske igre u Parizu.

Trofejni trener je ostao „zakopčan“ do grla kada je u pitanju sastav tima, a naravno da je najveća nedoumica da li će u sastavu Srbije biti najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić.

“Plan priprema je apsolutno definisan, počinjemo 17. juna u Beogradu da radimo, sa igračima koji su ranije završili sezonu, individualne treninge, testiranja, preglede i sve ostalo što ide uz taj deo početka priprema. Potom se 24. i 25. juna skupljamo u nacionalnom centru Staroj Pazovi i tu ostajemo praktično do 11. jula kada letimo za Lion. U Francuskoj nas očekuje duel sa Franuzima na oproštaju Tonija Parkera” – istakao je Pešić u razgovoru za Sport Klub i nastavio:

“Sutradan letimo za Abu Dabi, tamo igramo prvu utakmicu 16. sa Australijom, a onda 17. sa Amerikancima. Vraćamo se potom u Beograd gde nastavljamo pripreme. Sa Japanom ćemo igrati 20. ili 21. jula i čekamo još jednog protivnika.”

Spisak kandidata je spreman, ali…

“Momci su u svakodnevnom kontakut sa mnom i sa Draganom Tarlaćem. Opslužujemo ih koliko možemo, ali ne želimo da im smetamo. Danas su ovde bili Gudurić, Milutinov i Petrušev, završili su ovaj deo sezone i vraćaju se u Tursku, odnosno Grčku. Čuo sam se sa Dobrićem, košarkaši iz Partizana i Zvezde igraju našu ligu… Ništa se ne krije, ne znamo, najvažnije je da svi sezonu završe zdravi, fizički i mentalno. Imaćemo malo vremena za odmor, moramo da vidimo kako da se organizujemo. Neme velike filozofije.”

Cilj selekcije Srbije je dobro poznat.

“Za nas je svaka medalja zlatna, a ne postavlja se pitanje da li ćemo da damo i više od maksimuma” – dodao je Svetislav Pešić.



Izvor: Sport Klub

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar