Bomba u dvorištu srpske porodice: Kancelarija za KiM oštro osudila ovaj incident

Ističe se da Đuzići, uprkos tome i dalje odolevaju svim napadima i "istrajni su da ostanu svoj na svome"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kancelarija za KiM

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe.

Kako se navodi u saopštenju, porodica Đuzić se već duže vreme nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića početkom prošle godine je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.

Ističe se da Đuzići, uprkos tome i dalje odolevaju svim napadima i “istrajni su da ostanu svoj na svome”.

Iz Kancelarije poručuju da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM.

– Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe, naglašava se u saopštenju.

Iz Kancelarije ukazuju na to da je srpski narod na KiM u istoriji preživeo i teža iskušenja od “instruisanih provokacija Aljbina Kurtija” i da će “opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar