Vučić iz Njujorka: Danonoćno radimo, ima onih od kojih nismo očekivali “nož u leđa”, ali i onih koji su spremni da izdrže pritiske

Predsednik Srbije u Njujorku vodi jaku diplomatsku aktivnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gde vodi diplomatku borbu protiv usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici. On je potvrdio da je naša delegacija obavila brojne razgovore i ssastanke, kao da će i sutra nastaviti.

-Radimo posao ovde. Biće nekih razočaravajućih odluka, od zemalja od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa, ali biće i onih koji su spremni da se suprotstave i da izdrže pritiske, da se bore za istinu. Danonoćno radimo i borimo se i to neće biti bez rezultata. Verujem da će mnogi koji će da glasaju “za” da se sutradan pravdaju da to navodno rade za “naše dobro”… Nemci će da otvore tu sednicu, da paradoks bude još veći, posle Prvog i Drugog svetskog rata, da nam Nemačka sudi… Borim se za Srbiju, hvala celom timu, biće još razočaranja za nas, to je život, zemlje po 50 puta veće od nas se žale da su pod pritiskom. Crna Gora je odigrala prljavu ulogu sa amandmanima, rekao je Vučić.

-O svemu ću da govorim u petak pred narodom. Nama ne preostaje ništa drugo nego da imamo veru u sebe i u Boga, zbog čega vidim da sam posebno napadan sa raznih strana, mi ćemo da se borimo do kraja, imaćemo dovoljno prijatelja koji će se pokazati u četvrtak uveče. Hvala narodu koji se ujedinio, poručio je Vučić koji je istakao da mu nikad nije bilo teže i komplikovanije.

-Odgovoriću im hrabro i istinito, naš narod nije genocidan, jasno je poručio.

-Otvorili su pandorinu kutiju, jer će i druge zemlje tražiti rezolucije o genocidu. Mislili su da slabiji neće da podigne ni ruke u gard, na svaki udarac da im uzvratim. Jer Srbija ne brani ovde teritoriju, već svoj obraz i slobodu.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar