“Pogibija Raisija ogromna tragedija koja je zadesila narod Irana”

Predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još sedam zvaničnika i članova posade, poginuli su u padu helikoptera na severozapadu Irana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas vrhovnom vođi Irana, ajatolahu Sejedu Ali Hamneiju, telegram saučešća povodom pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija i drugih iranskih zvaničnika i članova posade u padu helikoptera.

Putin je naveo da je pogibija Raisija “ogromna tragedija” koja je zadesila narod Islamske Republike Iran, dodajući da je Raisi bio izuzetan političar, koji je ceo život posvetio služenju domovini i “pravi prijatelj Rusije”, prenosi Interfaks.

“Kao pravi prijatelj Rusije, dao je neprocenjiv lični doprinos razvoju dobrosusedskih odnosa između naših zemalja, ulažući velike napore da oni budu dovedeni na nivo strateškog partnerstva“, ističe se u telegramu Putina.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još sedam zvaničnika i članova posade, poginuli su u padu helikoptera na severozapadu Irana.



Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar