Prve reči Obradovića nakon poraza: Žoc preuzeo odgovornost pa najavio učešće u Evroligi i naredne godine

Dotakao se raznih stvari stručnjak crno-belih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Trener košarkaškog kluba Partizan Željko Obradovića govorio je za medije nakon meča finalne serije u kojoj je njegova ekipa izgubila od Crvene zvezde.

Obradović je govorio o raznim temama i jasno istakao da je on odgovoran za ovaj neuspeh Partizana.

– Čestitam ekipi Zvezde na osvojenoj ABA tituli. Mislim da smo probali da damo sve od sebe u ovim okolnosti. Teško je reći da smo dali maksimum, ali bili smo blizu. Uprkos svim problemima koje igrači imaju. Pogotovo posle prve utakmice mi je bilo jasno da na neke stvari ne možete da utičete. Neke stvari koje su se dešavale su bile neverovatne i nadam se da će ljudi koji prate ovu ABA ligu obratiti pažnju. Želim da se zahvalim navijačima koji su i večeras, kao i cele sezone bili sjajni – počeo je stručnjak crno-belih.

Pre svega se dotakao incidenta Nanelija i Lazarevića.

– Bio sam iznenađen kad su mi došli i to saopštili. Završio sam trening ranije kako se ne bi sreli. Krenule su posle priče, ko i kako… Ja naravno to ne opravdavam. Ne znam ko je započeo, muka mi je bilo kada sam čuo da je došlo do te situacije. Odluka da Naneli ne bude u timu je moja, po mom mišljenju nije bio spreman da igra i i dalje stojim iza toga. Nemam razloga da mu ne verujem, ali svako treba da odgovara za svoje postupke. Ružna slika, ja koliko znam da je Lazarević sjajan momak. Pričaju da fali deo snimka, ali ja neću time da se bavim, neka se bave nadležni. Ne bih poželeo da se više ponovi nikada.

Zatim je govorio o učinku ekipa u Evroligi i ABA ligi.

– Verovatno da je možda trenutak da smo mi u dve godine zajedničkog igranja, u Evroligi bili na tom mestu na kom smo, a protivnik bio na tom mestu. Bili smo šesti, oni 11., mi 11. oni 16. To je podatak koji objašnjava neke stvari, tako da… Pričamo o jednoj ozbiljnoj ligi, to je to.

Jasno je istakao da je gotovo siguran da će Partizan biti deo Evrolige naredne godine.

– Siguran sam da će Partizan igrati Evroligu sledeće sezone. Po svemu onome što predstavlja Partizan u eliti je pokazao da zaslužuje. Zbog hiljadu stvari zaslužuje, tradicije, ali i svega što je dao evropskoj košarci. Svi zajedno ćemo probati da se pripremimo i budemo na boljem nivou u svim takmičenjima u kojima budemo igrali.

Takođe je jasno stavio do znanja svima da je on glavni odgovorni za rezultate.

– Sezona je strašno naporna. Neki igrači su bili opterećeni, a neki manje opterećeni. Ako ste situaciji da igrate sa 11 igrača finalnu seriju, onda to govori nešto. Dvojica su odavno van stroja, a odluka o Naneliju je bila moja.

Objasnio je da je njegova ekipa bila borbena.

– Kad pogledate procenat šuta za dva poena, mi imamo 40, a oni 20. Mi smo ubacili 16, a oni 14. To je samo za dva više. Imali smo 13 poseda više, da li to može tim da ima koji se ne bori. Bilo je i srljanja, ja sve to znam i jasno mi je. Mi to pokušavamo da poboljšamo, nekad je dobro, nekad ne.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar