Predstava na poklon: Nenad Jezdić i “Knjiga o Milutinu” stižu u Kikindu

To će biti poklon građanima povodom letnjeg Svetog Nikole

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ MONDO PORTAL

Kultna monodrama „Knjiga o Milutinu“ nije mogla u južnu, ali će oberučke biti dočekana u severnoj srpskoj Pokrajini. Na radost mnogih građana Kikinde „Zvezdara teatar“ i glumac Nenad Jezdić gostovaće na severu Vojvodine u utorak uveče, 21. maja, u pozorištu.

To će biti poklon građanima povodom letnjeg Svetog Nikole, kojeg u sredu, 22. maja, zajedno proslavljaju Gradsku uprava u Kikindi, kao gradsku, i Srpska pravoslavna crkvena opština, kao slavu Hrama Sv. oca Nikolaja. Zato se ulaznice neće naplaćivati i u petak su podeljene zainteresovanim građanima za svega nekoliko sati.

Letnji Sv. Nikolaj u Kikindi se, kao gradska slava, obeležava sedmu godinu uzastopno, a prvi put program proslave trajaće tri dana i, osim duhovnog, imaće i kvalitetan kulturni sadržaj. Pored predstave, biće održana i dva kvalitetna koncerta, trubač Dejan Petrović sa svojim „Big Bendom“ sviraće u sredu uveče, od 20 sati, na platou ispred Gradske kuće, dok će u četvrtak , 23. maja, u Narodnom pozorištu, od 19 sati, publika moći da ćuje braću Teofilović. I ovi koncerti su, takođe, besplatni za publiku.

U sredu, na sam Dan slave, u hramu Sv. oca Nikolaja, u centru grada, u 9,30 sati, biće služena svečana liturgija, a nakon toga će litija proći ulicama centra: od Hrama, pa pored Gradske kuće, ulicama Vuka Karadžića, Braće Tatića, Generala Drapšina, Čanadskom, do kružnog toka, pored Narodne biblioteke i Katoličke crkve, nazad do crkve. Kasnije, na svečanosti u Gradskoj kući, biće održano proglašenje pobedničkog slavskog kolača na konkursa koji je raspisao grad.

Proslava letnjeg Sv. Nikole, kao Gradske slave, obnovljena je 2006. godine, a od 2017. Grad i Crkvena opština zajednički obeležavaju ovaj datum i od tada se održava svečana litija.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar