Tajni napitak Merilin Monro: Slavna plavuša je svako jutro pre tuširanja pila eliksir od samo dva sastojka

Monro nikada nije spomenula šta je ručala, pa se pretpostavlja da je to bio obrok koji je preskočila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Iako je bila poznata po svom izgledu i glumačkim veštinama, možda niste znali da je Merilin Monro uživala u kuvanju. Međutim, zbog brojnih obaveza nije imala vremena za pripremu složenih recepata, pa je preživljavala na brzim i lakim obrocima sa visokim sadržajem proteina, koji su joj davali neophodnu energiju.

Tako je Merilin Monro, svako jutro za doručak, konzumirala toplo mleko sa sirovim jajima. U članku o njenim navikama u ishrani i režimu vežbanja, objavljenom u časopisu “Pageant” 1952. godine, najslavnija plavuša Holivuda otkrila je da svako jutro pre tuširanja zagreva mleko na ringli koju je držala u svojoj sobi.

Foto: Printscreen/YouTube

„Kada je mleko vruće, razbijem dva sirova jajeta, umutim ih viljuškom u mleko i pijem dok se oblačim“, rekla je Merilin.

Takođe bi dodala multivitaminsku tabletu svom doručku.

„Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao da preporuči hranljiviji doručak za zaposlenu devojku poput mene“, naglasila je ona.

Monro nikada nije spomenula šta je ručala, pa se pretpostavlja da je to bio obrok koji je preskočila. Ali za večeru bi se počastila mesom, od kojih je najviše volela odreske, jagnjeće kotlete i džigericu sa lokalne pijace.

„Pečem meso u električnoj rerni i jedem ga sa nekoliko sirovih šargarepa“, objasnila je ona.

Da li su sirova jaja bezbedna za jelo?

Foto: Unsplash/Mads Eneqvist

Mnogi se brinu da će se, ako jedu sirova jaja, zaraziti bakterijom salmonele, ali mešavinu sirovih jaja i proteinskih šejkova već godinama konzumiraju bodibilderi. Zašto? Veruju da na taj način jačaju mišiće. Nesumnjivo postoji rizik od izloženosti salmoneli, međutim, prema podacima prikupljenim ’90. godina, samo jedno od 20.000 jaja sadrži taj rizik, piše “Slate”.

 Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar