Svi znamo da konzumiranje čokolade doprinosi stvaranju hormona sreće u ljudskom organizmu. Ali, verovatno niste znali da jedan začin koji svi imamo u kuhinji, takoše pomaže stvaranju hormona sreće, a posebno kada se pomeša sa kafom.
Kombinacija kafe i bibera stimuliše proizvodnju serotonina, a uz to peperin (aktivni sastojak bibera) ubrzava metabolizam i potpomaže detoksikaciju. Zato je predlog da probate da u svoju šoljicu kafe dodate malo mlevenog bibera. Ukus će biti dugačiji i nov, a svo telu ćete pomoći da proizvede hormon sreće i da se metabolizam ubrza.
Tradicija dodavanja bibera u kafu nastala je pre mnogo vekova, kada su arapski trgovci imali ideju da zrna kafe ispeku sa biberom kako bi se duže zadržala aroma kafe.

Evo kako se kuva kafa s a biberom:
Sastojci:
Četiri kašičice mlevene kafe, pola kašičice mlevenog bibera, prstohvat cimeta i muskatni oraščić po ukusu.
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, prelijte sa 1,5 do 2 dl vode i kuvajte dok se ne pojavi pena.
Komentari (0)