Predsedavajući OEBS-a završio posetu Beogradu: Potvrđena posvećenost regionu i partnerstvo sa Srbijom

Na dnevnom redu ministra Bordža bio je niz sastanaka na visokom nivou koji su naglasili širinu i dubinu napora OEBS-a u Srbiji i širem regionu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsedavajući OEBS-a i ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine Malte Ijan Bordž završio je posetu Srbiji, potvrđujući čvrstu posvećenost OEBS-a regionu i njegovo kontinuirano partnerstvo sa Srbijom.

-Naša saradnja sa Srbijom je svedočanstvo opipljivih rezultata koje možemo postići zajedno. To ilustruje našu zajedničku posvećenost unapređenju kritičnih oblasti kao što su vladavina prava, ljudska prava, demokratizacija i sloboda medija, čime se jača sama struktura naše zajedničke bezbednosti, rekao je ministar Bordž, saopštio je OEBS.

Na dnevnom redu ministra Bordža bio je niz sastanaka na visokom nivou koji su naglasili širinu i dubinu napora OEBS-a u Srbiji i širem regionu.

U razgovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade i mandatarom Milošem Vučevićem, predsedavajući se fokusirao na sprovođenje ključne reforme i važnost negovanja regionalne stabilnosti. Svi sagovornici su izrazili zahvalnost za snažno partnerstvo sa OEBS-om, prepoznajući značajnu ulogu ove organizacije u omogućavanju napretka u regionu.

Predsedavajući je istakao integralnu funkciju OEBS-a kao ključnog foruma za dijalog o sveobuhvatnoj bezbednosti, ukorenjenog u zajedničkim principima i obavezama.

-Vođeni duhom našeg mota “Jačanje otpornosti, jačanje bezbednosti”, verujemo da samo kroz dijalog možemo efikasno da odgovorimo na izazove na način koji ne samo da čuva bezbednost, već je i aktivno jača, istakao je ministar Bordž.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar