Šapić: “Komunizam je bio najpogubniji za srpski narod, Beograd je kosmopolitski i slobodan grad”

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić je gostovao na televiziji "Pink"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beoinfo

“Ne postoji taj Hrvat, Bošnjak, Rusin, Slovak ili bilo ko drugi u ovoj zemlji, u ovom gradu, ko zbog toga što ne pripada srpskom narodu treba se oseti ugroženim”, kazao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

“Ja ću prvi da ga branim, bude li mu falila dlaka sa glave. Takođe, izuzetno je važno naglasiti da ne smemo ustaše da povezujemo sa Hrvatima, to sam rekao i kada su se u medijima pojavili snimci Gruhonjića i ostalih ‘proglasovaca iz Dubrovnika’, kada su neki pokušali da izjednače ustaše i Hrvate. Beograd je kosmopolitski grad, slobodan grad, uvek je bio slobodan i u njemu uvek treba da se osećaju slobodno pripadnici svih nacija i vera”, Šapić gostujući na na “TV Pink” i dodao:

“Ali oni koji ne poštuju državu u kojoj žive, koji ne poštuju našu tradiciju, našu Srpsku pravoslavnu crkvu, koji nemaju elementarno poštovanje prema društvu u kome žive, tu me ne interesuje koje su vere ili nacije, u tom slučaju su još gori ovi koji su naši”, naglasio je Šapić.

Upitan da prokomentariše reakcije koje je u javnosti izazvala njegova najava da će pokrenuti inicijativu da se Josip Broz vrati Hrvatima u Kumrovec, Šapić je odgovorio da želi govori o pogubnom uticaju koji je komunistički režim imao po srpski narod, a da izmeštanje Josipa Broza sa Dedinja predstavlja simbolički pokušaj da se konačno raskrsti sa komunističkim nasleđem i režimom koji je naneo mnogo zla srpskom narodu.

“Niko ne želi da uništi Kuću cveća, ali ovde se radi o simbolici. Mislim da nikad ne smemo da zaboravimo taj period naše komunističke istorije zato što je on bio najpogubniji za srpski narod. Ono za šta se ja borim je da konačno tom komunističkom periodu skinemo oreol koji je decenijama lažno predstavljan i da počnemo našu decu u školama da učimo istinu. Zato je simbolički važno da Broz gore više ne počiva. Na Dedinju može da bude muzej u kome ćemo mi da učimo o tom periodu na istinit način, muzej koji ćemo posvetiti velikanima srpske istorije, koji su branili srpski narod kroz mnoge ratove ili bilo šta drugo, šta se dogovorimo, samo je važno da Josip Broz gore više ne počiva, jer samo tako ćemo jednom za svagda staviti tačku na pogubnu komunističku politiku”, kazao je Šapić.

BONUS VIDEO:Izvor: Pink

Komentari (1)

  1. Prvo, nikad nije bilo komunizma. Bio je socijalizam. Ime partije je bilo ''Komunistička partija''. A, zašto komunistička? Zato što je ''komuna'' sledeća zajednica posle porodice. Komunu sačinjavaju odredjeni broj porodica. Prema tome, oni zajednički upravljaju i odredjuju napredak svoje komune. Znate, komuna pčela. Kad dodje trut, ne daju mu da rovari po košnici. E, to vas boli. Broz vas podsjeća na vaša lopovska dela. Imali ste kad graditi memorijalno kulturne centre za heroje prije 2SR. Što niste, Imali ste dosta zlata u rudniku zlata ''Bor''. Šta je Karadjordjević radio? Gradio sebi novu palatau. Ostavio heroje na ulici. Što nesagradiste nešto za Milunku Savić. Okrenite se oko sebe pa vidite ''simboliku'' diljem čitave Srbije. Beograd... Tito vam sagradio i organizovao: Novi Beograd, PKB, ENERGOPROJEKT, IKARUS, RAKOVICU, KLUZ, BEKO, TEHNOPROM, GEOSONDU, AUTOPUT, INSTITUT NA TORLAKU, BOLNICE, GALENIKU, INTEREXPORT itd... Srbija... kombinat Smederevo, Simpo, Yumko, Djerdap, Trepču (nacionalizovao je i prekinuo vlasništvo Velike Britanije). Nacionalizovao rudnik zlata''Bor'', bio pod koncesijom Francuza. Industrija motora Priboj, kamiona, čamaca.... EI NIš..., Priboj tekstil, i, nastavite dalje.

    Odgovori

Ostavite komentar