Vučić se obratio građanima iz Francuske: “Veoma sam srećan zbog rezultata razgovora” (VIDEO)

Predsednik Srbije nalazi se u Francuskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nastavlja posetu Francuskoj.

Obraćanje Aleksandra Vučića

– Sinoć je bio razgovor sa predsednikom Makronom, imali smo večeru, a onda smo ostali sami do 23.15. Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, jer smo mogli da razgovaramo o svim vidovima saradnje i postigli neke konkretne dogovore – rekao je Vučić.

– Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu. I postigli smo čini mi se neke konkretne dogovore i po pitanju kupovine “Rafala”, gde očekujem potpisivanje ugovora u naredna dva meseca i uz prisustvo predsednika Francuske, što je višeslojno strahovito značajno za našu zemlju”, rekao je Vučić posle poslovnog Saveta Francuska – Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International., rekao je Vučić.

Razgovori o KiM

Kako je rekao, više od tri sata razgovora s francuskim predsednikom.

– Imali smo razgovre o KiM, to vam je jasno. Mislim da predsednik Makron razume. Kad govorite istinu to vam je najbolja zaštita, kad govorite isto i pred narodom i pred strancima. To nisu jednostavni razgovori, zahvalan sam što nas je saslušao, govorili smo o svim našim poteškoćama, mislim da smo uspeli da objasnimo našu poziciju i da nas je razumeo, rekao je on.

Luj Viton stiže u Srbiju

Kako je dodao Luj Viton dolazi u Srbiju.

– Verujem da ćemo to imati u glavnom gradu za dve godine. Mi se nadamo da će 2026. konačno i Luj Viton da dođe u Srbiju u Beograd na vodi. Toliko smo se borili za to. Luj Viton je “flegšip” i kada dođe Luj Viton, onda svi veliki dolaze”, rekao je Vučić u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska – Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International.

Vučić je ocenio da će to za Srbiju biti izuzetno značajno i kada je u pitanju ekonomija, ali i turizam.

On se osvrnuo i na saradnju s francuskim kompanijama kad je reč o upravljanju otpadom, energetici, veštačkoj inteligenciji i njenoj primeni u privredi, te letećim automobilima o kojima se razgovaralo sa čak tri frnacuske kompanije.

Poseta Makrona moguća u narednih nekoliko meseci

Odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Makrona po pitanju “uguravanja” Prištine u Savet Evrope, Vučić je rekao da ne može da govori o tome, jer je Francuska suviše velika sila da bi govorio o njihovim stavovima.

– Ali Francuska je, ne zaboravite, i pre nekoliko dana podsetila na obavezu formiranja Zajednice srpskih opština da bi se uopšte razgovaralo o članstvu u nekim međunarodnim organizacijama, a on zna dobro i na veoma fer način je to sinoć ponovio, da sam mu od početka rekao da ne dolazi nikako u obzir razgovor u Ujedinjenim nacijama i agencijama UN – rekao je Vučić u Parizu.

– Hvala predsedniku Makronu. Razgovarali smo o svemu, o situaciji u regionu, rezoliciji, o Ukrajini.. Očekujem njegovu posetu Srbiji u narednih nekoliko meseci, rekao je Vučić, između ostalog.

Dodao je da Srbija napreduje, i da mora napreduje.. Ipak, istakao je zabrinutost za situaciju u Ukrajini, i da će to roditi mnogo poblema na evropskom tlu.

VIDEO BONUS:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar