iPhone postaje pravi fotoaparat: Objavljene nove informacije o predstojećem modelu Apple smartfona

Apple bi trebalo da predstavi novu generaciju svojih telefona na konferenciji u septembru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Daniel Romero

Do predstavljanja nove generacije iPhone-a ostalo je manje od pola godine. Internetom već dugo kruže informacije o opcijama koja su to četiri nova uređaja, a prošle nedelje su objavljene i fotografije maketa iPhone 16 i 16 Pro modela koje pokazuju neke od velikih promena dizajna na novoj generaciji Apple telefona.

Prva promena se odnosi na veličinu. Naime, najnoviji modeli iphona iz redovne i Pro serije imali su ekrane iste dijagonale – 6,1 inča, odnosno 6,7 inča za modele Plus i Mak. Od sledeće generacije to bi trebalo da se promeni, a Pro modeli će, kao što vidimo sa fotografija, imati nešto veće ekrane.

Dok će iPhone 16 i 16 Plus zadržati ekrane pomenutih dijagonala, Pro model bi sada trebalo da ima ekran od 6,3 inča, dok bi Pro Mak trebalo da ima ekran dijagonale skoro 7 inča (6,9 inča).

Dobra vest za sve koji nameravaju da kupe obične, a ne Pro modele ovih telefona je da bi iPhone 16 i 16 Plus trebalo da dobiju opciju koja je u aktuelnoj generaciji bila rezervisana samo za Pro modele, a to je dugme za akciju. Dakle, sva četiri telefona predstojeće generacije imaće dugme koje se može programirati za određene radnje, u zavisnosti od želja i potreba korisnika. Ali to nije sve što se tiče novih dugmadi.

Naime, svi modeli iPhone 16 trebalo bi da imaju još jedno dugme za fotografiju sa desne strane. To dugme Capture će biti mehaničko, tako da će korisnici moći da ga pritisnu za snimanje fotografija i video zapisa, ali će imati i kapacitivnu površinu. To znači da kada korisnici pređu preko tog dugmeta, moći će da zumiraju fotografije ili video zapise pre i tokom snimanja. S obzirom da Apple svake godine unapređuje hardver i kamere na svojim telefonima, nova generacija iphona sa ovim dugmetom postaće kao (profesionalna) kamera za snimanje i fotografisanje.

Dakle, ostalo je još oko pet meseci do predstavljanja iPhone-a 16 i nema sumnje da će se tokom tog perioda pojaviti nove glasine i informacije o novitetima koje kompanija priprema za svoje telefone. Ono što je već jasno jeste da Apple ove godine sigurno neće predstaviti savitljivi model iPhone-a, a fanovi kompanije će na tako nešto morati da sačekaju još bar nekoliko godina, piše Marshable, prenosi Dnevnik.hr.Izvor: zimo.dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar