Petković iz Brisela: Priština nezainteresovana za pronalazak rešenja, mi ćemo nastaviti da pregovaramo

On je naglasio da su pregovori trajali više sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Kosovo online

U Briselu je završen bilateralni razgovor delegacija Beograda koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i Evropske unije na čelu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Tim povodom Petković se obratio javnosti.

Kako je rekao na početku o samom toku dijaloga dovoljo govori činjenica da su današnji razgovori trajali šest sati, i to ne krivicom Beograda.

– Mi smo imali direktne razgovore sa prištinskom stranom, izneli smo svoj predlog, Priština svoj. Naš predlog je izbalansiran, vodi računa o interesima Srba na KiM, urađen je u dogovoru sa ekspertima, svako slovo smo po pet puta pretresali… S druge strane imate predlog prištine, za kojih ne bih da govoriM. Dovoljno je da kažem da sa druge strane nisu uložili nimalo napora da bi taj papir mogao da se nazove predlogom koji ide u pravcu kompromisnog rešenja – poručio je Petković.

Kako je rekao to ga posebno zabrinjava, jer ne zna u kom pravcu će ići dijalog, te da ga brine položaj i budućnost Srnba na KiM, pogotovo kada se vidi da sa druge strane ne postoji volja da se dođe do rešenja.

– Mi ćemo nastaviti da pregovaramo… Poslednji atom naše snage i energije ako treba uložićemo, i koliko god je potrebo dolaziti, samo da dođemo do rešenja. Učinićemo sve što je do nas da sačuvamo mir i sačuvamo naš narod na KiM kome se jrše ljudska prava, i koji zbog Prištine i Kurtije ne može da prima plate, penzije i socijalna davanja – istakao je Petković.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar