“Ako ovo čitate, znači da sam umrla”: Danijela rasplakala sve objavom na mrežama, pa poslala jaku poruku

Danijela je imala holangiokarcinom, redak, ali agresivan rak žučnih kanala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/jcomp

Jedna Britanka koja je izgubila bitku sa rakom odlučila je da pred smrt napiše dirljivu poruku na društvenoj mreži LinkedIn.

Danijela T. iz Lidsa bila je službenica za ljudske resurse (HR), a njena objava na LinkedIn-u je bila način na koji je svet saznao za njen život, borbu sa bolešću i njen odnos prema životu.

– Ako ovo čitate, to znači da sam umrla posle borbe sa rakom i moja porodica objavljuje moju poslednju poruku u moje ime. Prvo, samo želim da kažem da nisu svi karcinomi uzrokovani izborom životnog stila, u nekim slučajevima je to genetika ili se, nažalost, jednostavno dešava – napisala je ona.

Danijela je imala holangiokarcinom, redak, ali agresivan rak uzrokovan promenama DNK u mreži žučnih kanala. Kada se bolest otkrije kod nekih pacijenata, već je prekasno i malo je verovatno da će se uspešno izlečiti.

Međutim, Danijela nikada nije to dozvolila da je to spreči da provede ostatak života punim plućima.

– Iako ne možemo da kontrolišemo šta nam se dešava, možemo da kontrolišemo kako reagujemo. Odabrala sam da ne žalim za životom koji sam izgubila, uprkos tome što sam bila tako razorena saznanjem, već da uživam u svakom trenutku koji mi je ostao – rekla je Danijela.

U svom dirljivom pismu ona je nastavila da opisuje koliko je zahvalna za sve velike i male stvari u životu.

– Sve što sam postigla bilo je upravo ono što sam želela. Volela sam svoj posao, verenika, porodicu, prijatelje i psa, kuću koju smo hteli da kupimo i budućnost koju smo sebi pravili – napisala je Danijela.

Završila je poslednji pozdrav zahvalivši se svima koji su ukrstili puteve sa njom za njihov pozitivan uticaj na njen život, kao i citatom iz Vinija Pua.

– Ako ikada dođe sutra kada nismo zajedno, postoji nešto čega se uvek morate sećati. Hrabriji ste nego što verujete, jači nego što izgledate i pametniji nego što mislite. Ali najvažnije je, čak i ako smo razdvojeni. Uvek ću biti sa vama.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar