40 godina od albuma „Pozitivna geografija“: Bajaga i Instruktori slave veliki jubilej

PGP RTS odlučio je da brojne jubileje proslavi nizom velikih projekata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS

Povodom 40 godina postojanja Bajage i Instruktora, izlaska prvog albuma „Pozitivna geografija“, kao i prvog koncerta, održanog u tadašnjem Domu sindikata, PGP RTS odlučio je da brojne jubileje proslavi nizom velikih projekata.

U pripremi je LP ploča specijalno reizdanje ograničenog tiraža albuma Pozitivna geografija, na čuvenom 180 gramskom vinilu, koje će PGP RTS objaviti u originalnom omotu autorke Goranke Matić.

Album je PGP RTB objavio 30. januara 1984. i bio je naprodavaniji debi album te godine u Jugoslaviji.

U planu je novi dokumentarni film, koji će, na inicijativu Zabavnog programa RTS-a, biti realizovan tokom ove godine, a biće posvećen bogatoj Bajaginoj karijeri i njegovom ukupnom dosadašnjem doprinosu muzici i umetnosti uopšte.

Naravno, jubilej 21. aprila biće obeležen i koncertom u MTS dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, koji će ovekovečiti kamere RTS-a. Uoči aprilskog koncerta, u zgradi RTS- a u Takovskoj 10, biće upriličena i specijalna izložba „Četiri decenije Bajagine Pozitivne geografije“ – koju će činiti arhivske fotografije (autorke Goranke Matić) iz te čudesne 1984. godine.

Ovu izložbu u RTS-u će upotpuniti i drugi zanimljivi predmeti, koje će Momčilo Bajagić i članovi benda ustupiti za tu priliku – instrumenti na kojima su tada svirali (Bajagina „les pol“ gitara od mahagonija, iz 1976. godine, Loknerove klavijature, itd.), zatim originalni posteri i karte za koncerte, delovi odevnih stilizacija iz tog vremena…Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar