Šef Pentagona Lojd Ostin ponovo hospitalizovan, 30 odsto Amerikanaca smatra da bi trebalo da podnese ostavku

Ministar je odveden u bolnicu sa svim potrebnim sredstvima komunikacije za održavanje kontakta sa Pentagonom i vladom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube/CNN

Američki ministar odbrane Lojd Ostin ponovo je hospitalizovan zbog problema sa bešikom. Ovo se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Pentagona.

„Ministar odbrane Lojd Dž. Ostin prevezen je od strane svog obezbeđenja u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid na procenu zbog simptoma koji su u skladu sa problemima bešike“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da su Bela kuća i Kongres SAD obavešteni.

Ostin nastavlja da obavlja svoje radne obaveze, ali će njegove zadatke po potrebi preuzeti njegov zamenik. Ministar je odveden u bolnicu sa svim potrebnim sredstvima komunikacije za održavanje kontakta sa Pentagonom i vladom.

Takođe se pominje da će nove informacije u vezi sa Ostinovim zdravljem biti objavljene čim postanu dostupne.

Ranije, 1. februara, Ostin je dao izjavu u kojoj je priznao da je pogrešio što nije obavestio rukovodstvo SAD o stanju svog zdravlja. Takođe je priznao da ima odgovornost da sve informacije prijavi svom timu i američkoj javnosti. Šef Pentagona se izvinio svojim kolegama i građanima SAD.

Ostin je prethodno odveden u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid sa komplikacijama nakon rutinske medicinske procedure 1. januara. To što je bio u bolnici krilo se od javnosti pet dana.

Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid objavio je da je Ostinu prethodnog decembra dijagnostikovan rak prostate.

Ostin se 29. januara vratio na dužnost u Pentagon nakon mesec dana odsustva.

Kao rezultat zataškavanja hospitalizacije, Ostin se našao na udaru. Tako je bivši potpredsednik SAD Majk Pens tajnu hospitalizaciju ministra odbrane nazvao neprihvatljivim i zamerio mu nemarnost, ističući da ni Bajden nije znao šta se dogodilo. Predsedavajući Komiteta za oružane snage Predstavničkog doma, republikanac Majk Rodžers, najavio je pokretanje formalne istrage o razlozima zbog kojih je ministar odbrane sakrio činjenicu hospitalizacije i nije prijavio nemogućnost obavljanja dužnosti.

Oko 30 odsto Amerikanaca smatra da bi Ostin trebalo da podnese ostavku zbog zdravstvenih problema.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar