Ima 86 godina, a već tri decenije vozi čuvenu „trinaesticu”

Za volan je seo prvi put u Armiji, davne ’58, pa se kao vozač i skućio, i decu odškolovao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Prijepoljskim sokacima jos krstari čuvena FAP-ova „trinaestica“, u dobrom voznom stanju. Za volanom je osamdesetšestogodišnji Milić Pušica, besprekornog vozačkog staža.

Foto: RTS printscreen

Za volan je seo prvi put u Armiji, davne ’58, pa se kao vozač i skućio, i decu odškolovao, vozeći češku pragu, dodž, kamion sa prikolicom, autobus, a već tri decenije – čuvenu „trinaesticu” nekadašnjeg pribojskog giganta, neprikosnovenu za brdoviti prijepoljski kraj.

Foto: RTS printscreen

„Ne bih ja drugi uz`o, samo ovaj. Ovaj mi služi dobro, i tako sam se navik`o na njega i to… Ljudi pitaju da prodam, rek`o – Ne prodajem još doklen mogu da vozim… Nije mi ni teško, on ima te hidraulike, i isto kad vozim, kao da vozim mala kola. Nije teško kad je sve ispravno na njemu“, rekao je Pušica.

To je uslov za bezbednu vožnju, dodaje Milić, koji za gotovo sedam decenija vožnje nije napravio nijedan prekršaj, a krstario je drumovima širom bivše Jugoslavije, vodeći računa i o sebi.

„Ne pijem, ne pušim i pazim se oko hrane, normalno `nako sve, i ja nisam bolov`o ništa, nisam se operisao ništa i osećam se dobro… Do sedamdesetih, osamdesetih, bila velika izgradnja, imalo je onda posla više, sad pretežno drva, po šumi idemo, vučem penzionerima, babama, dedama, vučem svakome…”, priča Milić.

Foto: RTS printscreen

Danas mu zarada nije na prvom mestu.

„Ja to nešto volim da vozim, volim nekako i da se krećem, družim se sa ljudima… Idem tako, pravo da ti kažem zbog zdravlja, zdravije je kretati se nego ležati u kući, je li tako….”, dodaje.

Na točku ide i poslove da ugovara, nada se još jednoj sezoni, jer mu vozačka dozvola važi do kraja novembra, ali ne brine ni ako mu je ne produže… Voli da čita, a i u bašti uvek ima posla.

Foto: RTS printscreen


Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar