Završeno saslušanje Šarića: Odluka da li ostaje u pritvoru biće saopštena naknadno

Odmah po saslušanju dvojica optuženih su vraćeni u pritvor u Specijalnom sudu u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Duško Šarić, brat Darka Šarića, i Milan Vučinić, koji su optuženi da su deo kriminalne grupe koja je pokušala da ubije svedoka saradnika Nebojšu Joksovića, predala se juče sprskoj policiji, a danas su saslušani pred Vanraspravnim većem Specijalnog suda koje će odlučiti da li će oni ostati u pritvoru po ranije donetoj odluci.

Na saslušanju su i Duško Šarić i Milan Vučinić su izjavili da su se dobrovoljno predali i stavili na raspolaganje srpskim državnim organima, dok su njuihovi avdokati naveli da nema potreba da oni budu u pritvoru i ponudili jemstvo kako bi u daljem toku ovog procesa se branili sa slobode.

Podsetimo njima je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ali i da ne bi ponovili delo za koje su optuženi.

Advokat Radoslav Baćović koji zastupa Duška Šarića, ponudio je jemstvo kako bi se njegov klijent u daljem toku sudskog procesa branio sa slobode. Kako je celokupna imovina Duška Šarića privremeno oduzeta zbog sumnja da je stečena kriminalom, kući vrednu 800.000 evra na Dedinju kao jemstvo je ponudio njegov prijatelj.

Advokat Bojan Ječmenica koji zastupa Milana Vučinića izjavio je da ne stoje razlozi zbog kojih im je određen pritvor.

– Ponovili smo zahtev za jemstvo. Za mog klijenta prijatelji nudi stan koji je procenjen na 300.000 evra. Ne stoji ni jedan od razloga za određivanje pritvora, jer se moj klijet dobrovoljno predao, takođe ne može da utiče na svedoka, u ovom slučaju Nebojšu Joksovića koji je već saslušan i tužilaštvo je saglasno sa tim, a ne stoji ni da će ponoviti delo jer smatram da nema okolnosti da će ponoviti delo – objasnio je advokat Bojan Ječmenica

Specijalno tužilaštvo se protivi prihvaćanju jemstva koje su Duško Šarić i Milan Vučnić ponudi i zatražilo je da oni ostanu u pritvoru koji im je određen dok su bili u bekatvu.

Odmah po saslušanju dvojica optuženih su vraćeni u pritvor u Specijalnom sudu u Beogradu.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar