Izigravali su RAMBA! Maduro: “Uhapšena dvojica Amerikanaca! Glumili su heroje!”

Tokom ove "invazije" osam osoba izgubilo je život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Uhapšena su dva državljanina SAD koja su sarađivala sa američkim veteranom koji je preuzeo odgovornost za neuspeli pokušaj invazije na Venecuelu, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

Nikolas Maduro je u televizijskom obraćanju rekao da je uhapšeno 13 “terorista”, jer su navodno umešani u zaveru koja je koordinisana sa Vašingtonom, kako bi ušli u Venecuelu i zbacili ga s vlasti.

Tokom ove “invazije” osam osoba izgubilo je život.

Maduro je tokom obrćanja pokazao navodno američke pasoše i druge identifikacione kartice koje pripadaju Ajranu Beriju i Luku Denmanu, koji su u pritvoru i koji su, prema rečima venecuelanskog predsednika, sarađivali sa Džordanom Gudroom, američkim veteranom koji predvodi kompaniju koja se bavi obezbeđenjem “Silverkorp SAD”.

“Izigravali su Ramba. Glumili su heroje”, rekao je Maduro istakavši da su venecuelanske vlasti otkrile da se planira invazija pre nego što je do nje došlo.

Gudro, koji je rekao da je organizator invazije, rekao je za Rojters da su Beri i Denman umešani.

“Radili su sa mnom, to su moji momci”, rekao je Gudro.

Američki zvaničnici su negirali bilo kakvu umešanost sa pokušajem državnog udara.

Opozicioni lider Huan Gvaido sumnja da su se događaji odvijali tako kako su vlasti saopštile. Njegov tim je negirao da je Gvaido unajmio “Silverkorp”.

Vašington je, inače, uveo teške ekonomske sankcije Venecueli, sa ciljem da se Maduro zbaci s vlasti, jer smatraju da je namestio izbore 2018. godine. Madurova vlada ističe da SAD žele da kontrolišu ogromne rezerve nafte koje ova južnoamerička država poseduje.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Imali nameru da zbace vladu? Naoružana grupa pokušala da izvrši invaziju u Venecuelu (FOTO + VIDEO)

 

 



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar