Korona sve menja: ANTIVIRUSNA OPREMA u kolima postaje globalni trend

Kompanije u Kini već su započele razvijanje i prodaju opreme i materijala, koji čuvaju vozače i putnike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Zoran Obradovic / Alamy / Profimedia

Hoćemo li u budućnosti kupovati automobile sa dodatnom, antivirusnom opremom?

Iako na prvi pogled zvuči kao preterivanje, bazirano na strahu od koronavirusa, analitičari američke kompanije Frost & Sullivan veruju da bi ugradnja opreme i materijala, koji pružaju dodatni nivo higijene i zdravstvene zaštite, mogao postati globalni trend.

Pojedine automobilske kuće u Kini, i pre izbijanja pandemije, počele su s razvojem takvih opcija, a korona je samo ubrzala proces.

Tako je kompanija Geely ranije predstavila opciju zaštite vozača i putnika od velikog zagađenja, pa su ugradili tehnologiju koja blokira ulazak štetnih čestica u kabinu.

Oni razvijaju i posebne materijale zahvaljujući kojima se bakterije i virusi neće skupljali na površinama koje vozači često dodiruju, poput kvaka ili kontrolne table, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Pixabay

Na sličnu taktiku, zaštite zdravlja korisnika, odlučile su se i druge kineske automobilske kompanije. SAIC nudi mogućnost instalacije ultraljubičastog svetla u vozila koje bi trebalo da pročisti vazduh u sistemu klimatizacije, dok GAC koristi trostruki filter vazduha na brojnim novim četvorotočkašima.

Zaštita kupaca u vreme pandemije uključuje i sprečavanje kontakta između predstavnika prodaje i kupaca, pa ključeve novih automobila u ruke vlasnika predaju specijalni dronovi.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar