Preživeo lomaču! Rešena misterija Ferrarija UBIJENOG SINA Sadama Huseina (VIDEO)

Superautomobil je lociran u Erbilu, prestonici Kurdistana, gde ima novog vlasnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / AHMAD AL-RUBAYE / AFP / Profimedia

Vest o pronalasku Ferrarija F40 koji je vozio sin bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina, odjeknula je munjevito na internetu. Reč je o bolidu kojem se posle dramatičnih dešavanja u ovoj državi i zbacivanja vlasti izgubio svaki trag.

Legendarni model, koji se proizvodio od 1987. do 1992, pronađen je, a sada se nalazi u Erbilu, prestonici Kurdistana.

Prve fotografije, koje su ikada objavljene, pokazivale su da je Ferrari F40 u lošem stanju, ostavljen kraj puta, prekriven prašinom. Ipak, situacija je trenutno nešto bolja. Superautomobil koji je svojevremeno vozio Udaj Husein, ima novog vlasnika koji brine o njemu, prenosi Revija HAK.

Udaj je ubijen u Mosulu 2003. godine, tokom američke intervencije, a imao je neverovatnu kolekciju četvorotočkaša, među kojima je bio i pink Ferrari Testarossa i crni Porshe (naslovna fotografija).

Portal Vozim.hr podseća da je časopis Time objavio da je Udaj imao plaćenu osobu čiji je posao bio samo da traži zanimljiva vozila po oglasima i aukcijama.

Kada je vojska SAD ušla u Irak, on je naredio da se unište svi automobili, kako drugi ne bi mogli da uživaju u njima. Kolekcija je zapaljena, ali je više vozila očigledno preživelo, uključujući Ferrari F40 , koji je snimljen na nekoliko lokacija do 2012.

Ponuđen na prodaju

Pre četiri godine, vozilo je pronašao jedan serviser Ferrarija iz Velike Britanije koji je posvedočio da mu nedostaju dva interkulera, te mnogi drugi delovi. Iz tog razloga, troškovi prebacivanja F40 u Evropu i restauracije bili su previsoki.

Trenutni vlasnik održava automobil sa pređenih 3.700 kilometara. Ferrari je smešten u garaži, zaštićen, ali su mu potrebne brojne i skupocene popravke.

Ukoliko želite da postanete vlasnik ovog bolida s bogatom i nesvakidašnjom istorijom, morate biti spremni da platite 1,15 miliona dolara, koliko vlasnik traži za njega.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar