Počela je primena STUDENTSKE KARTICE: Do sada prijavljeno 85.000 studenata, evo gde će sve imati popuste

Održavanje računa će biti potpuno besplatno i svima će na račun biti uplaćeno po 1.000 dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/Siniša Mali

Studenti u Srbiji od danas, 1. decembra, mogu da koriste nove studentske kartice, čija primena će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti.

Do sada je za studentske kartice prijavljeno skoro 85.000 studenata državnih i privatnih univerziteta i akademija u Srbiji.

Nova studentska kartica je besplatna i po prvi put platna, a svim studentima koji se prijave za nju biće otvoren tekući račun u Banci Poštanska štedionica. Održavanje računa će biti potpuno besplatno i svima će na račun biti uplaćeno po 1.000 dinara, obavestio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Takođe, potpisani su ugovori sa 47 privrednih subjekata, partnera na projektu, koji će studentima omogućiti različite popuste koji se kreću i do 30 odsto. Među privrednim subjektima koji su se pridružili našem projektu novih studentskih kartica imamo supermarkete, knjižare, bioskope, turističke agencije, našu nacionalnu avio-kompaniju, auto-škole, restorane, teretane.

“Ovom prilikom pozivam i druge privredne subjekte da pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovom važnom projektu kojim utičemo na bolji kvalitet života studenata u našoj zemlji”, napisao je Mali.

“Posebno me raduje što je inicijativa za ovaj projekat potekla od studenata, a mi smo, kao što inače i radimo, slušali njihov glas, glas mladih ljudi, i pokrenuli ovaj projekat koji će im olakšati svakodnevicu”, dodao je.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar