Bivša kasarna kod Užica postaje najveći Trening centar za dualno obrazovanje

Vlada Republike Srbije u ovaj projekat uložiće 3,5 miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Užice
Foto/Wikipedia

U Užicu je potpisan sporazum kojim će biti obezbeđen potpuno novi moderan i savremeno opremljen prostor za unapređenje znanja učenika, a reč je o Trening centru za dualno obrazovanje. Adaptacija prostora u kompleksu bivše kasarne u Krčagovu počeće na proleće i kako je projektom predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od godinu dana.

– Oko 3,5 miliona evra vredan je projekat energetske sanacije i adaptacije prostora u bivšoj kasarni Krčagovo u kome će na dve hiljade kvadrata biti uspostavljen Trening centar za dualno obrazovanje – istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle potpisivanja sporazuma koji omogućava početak aktivnosti na realizaciji još jednog važnog projekta za sve građane Užica.

Projekat će, dodaje gradonačelnica, u potpunosti finansirati Kancelarija Vlade Republike Srbije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, s tim što je obaveza grada da obezbedi svu neophodnu projektno tehničku dokumentaciju, uključujući i građevinsku dozvolu. Pored adaptacije samog objekta, projektom je predviđeno i uređenje parka, tako da će ovaj kompleks nakon sanacije i uređenja izgledati potpuno drugačije.

– Ovim trojnim sporazumom koji je potpisan između Kancelarije za dualno obrazovanje, Tehničke škole Užice i grada Užica definišu se prava i obaveze u narednom periodu, a nakon svih planiranih radova biće potpisan i ugovor između grada i Tehničke škole Užice. Izrada projektno tehničke dokumentacije privodi se kraju, a početak radova očekuje nas na proleće naredne godine. Dakle, ovo je praktično nastavak veoma dobre i uspešne saradnje, a na radost i dobrobit naših sadašnjih i budućih učenika.

Gabrijela Grujić direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, izrazila je zadovoljstvo odlukom Vlade Republike Srbije da ulaganjem od 3,5 miliona evra podrži izgradnju Trening centra u Užicu čime će se, kako je istakla, napraviti jedan veliki zaokret u unapređenju stručnog obrazovanja ne samo u pogledu razvoja dualnog obrazovanja nego i neformalnog obrazovanja.

– Velika je podrška u prethodnom periodu lokalne samouprave, a ja još jednom izražavam svoje veliko zadovoljstvo što ćemo ovim Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji zapravo unaprediti dualno obrazovanje u Užicu i omogućiti svim opštinama Zlatiborskog okruga da u Trening centru razvijaju svoje stručne kompetencije i tako odgovore na sve izazove, koje su nam predstavila pre svega mala i srednja preduzeća ovog regiona, na čiju inicijativu je i doneta odluka o gradnji Trening centra u Užicu.

U njemu će, naglašava direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje, moći da se realizuju i novi standardi kvalifikacija u skladu sa razvojem privrede, ali i da se unapredi obrazovanje kadrova svih privrednika celog Zlatiborskog okruga.Izvor: 24sedam

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar