Patrijarh Pavle je tvrdio da ova hrana leči: Stalno ju je jeo, a danas nije nimalo popularna

Patrijarh Pavle bio je izuzetno skroman i kada je hrana u pitanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/AGAPE

Pokojni patrijarh Pavle često je, kako je isticao, konzumirao sok od paradajza i koprivu.

Sveža kopriva je oduvek bila popularna među ljudima jer se veruje da „jača krv“. Bogata je gvožđem, što je čini veoma korisnom kod anemije, bledila, nedostatka energije i brzog umaranja. Osim gvožđa, kopriva sadrži i vitamine C, K, D, B2 i B5, kao i magnezijum i silicijumovu kiselinu, poznatu kao mravlju kiselinu, koja je odgovorna za žarenje.

Takođe, postoje tvrdnje da kopriva pomaže kod različitih bolesti, ali je važno napomenuti da je neophodno biti oprezan prilikom branja koprive zbog aero zagađenja.

Sa druge strane, paradajz se smatra “rajskim voćem”! Paradajz je odličan izvor antioksidanasa i ukoliko želite da budete puni energije i zdravi, gotovo da nema boljeg voća od njega. Smatra se da je toliko dobar, da sprečava pojavu određenih oblika raka.

Koliko je patrijarh Pavle bio skroman kad je hrana u pitanju dovoljno ilustruje jedna njegova izjava.

– Nagon gladi je neprijatan, ali to je samo znak da je energija potrošena i da treba da se nadoknadi. U hrani je u stvari prerađena sunčeva energija i ona se ne sme razbacivati. Dok tako čovek jede i hrani se, sve je normalno. Ali kad počne da jede radi uživanja, a ne zbog nadoknađivanja energije, onda prelazi na drugi kolosek. Znači, u svemu se mora biti umeren”.Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar