Najduži mamurluk ikada trajao je MESEC DANA: Popio je zaista nepojmljivu količinu alkohola

U naučnoj studiji objavljenoj u medicinskom časopisu "Lanset", opisan je slučaj 37-godišnjeg muškarca koji je otišao u bolnicu žaleći se na tupu glavobolju i zamagljen vid

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lyashenko

Najduži poznati mamurluk na svetu, nakon što je popio 60 pinti (oko 34 litara) piva, imao je jedan 37-godišnji muškarac iz Škotske.

U naučnoj studiji objavljenoj u medicinskom časopisu “Lanset”, opisan je slučaj 37-godišnjeg muškarca koji je otišao u bolnicu u Škotskoj žaleći se na tupu glavobolju i zamagljen vid.

Njegovi simptomi su trajali mesec dana, a on nije znao šta da radi. Lekari su radili na otkrivanju uzroka, a nakon što su isključili povredu glave i infekciju, muškarac je obavio CT skeniranje. Pokušali su i spinalnom punkcijom, koja je pokazala pritisak oko mozga pacijenta.

Nakon što je pacijent otkrio da je nedavno bio u višednevnom opijanju, tokom kojeg je popio otprilike 60 pinti piva, test krvi je pokazao da možda pati od retkog autoimunog stanja zvanog lupus antikoagulant, u kojem antitela greškom napadaju zdrave ćelije.

Zatim ga je pregledao oftamolog i identifikovao krvarenje nervnih vlakana i otečenu optiku.

Očni specijalista je utvrdio da su simptomi čoveka posledica pijanstva, odnosno da je jednostavno previše popio. Kao rezultat toga, čovek je četiri nedelje imao glavobolju i zamagljen vid, a trebalo mu je punih šest meseci da se potpuno reši ovih simptoma.Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar