Trik uz koji će vam PIRE KROMPIR biti savršen: Ne treba vam nijedan novi sastojak

Ako ste ikada pravili pomfrit od nule, možda ste upoznati sa umakanjem rezanog krompira u hladnu vodu da biste uklonili višak skroba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/jcomp

Mnogi pripisuju uspeh pravljenja pire krompira vrsti krompira koji se koristi, koliko dugo se kuvao i kako je bio pasiran. Iako su sve ove stvari važne, autor kuvar Kendži Lopez podelio je revolucionarni trik koji prevazilazi sve druge faktore.

Ledeno hladna voda

Nije to ništa otmeno kao kultivisani puter ili “creme fraiche”, iako ni jedno ni drugo ne može da škodi! Tajni sastojak je samo ledena voda.

Ako ste ikada pravili pomfrit od nule, možda ste upoznati sa umakanjem rezanog krompira u hladnu vodu da biste uklonili višak skroba. Tako dobijate pomfrit koji je hrskav i zlatan, dok je unutrašnjost lagana i pahuljasta. Isti trik važi i za pire krompir! Potopite krompir u ledenu vodu pre kuvanja. Ovo eliminiše veliki deo skroba u krompiru, što rezultira savršenim pire krompirom.

Takođe koristite ovo kada pravite pirinač. Ključ savršenog pirinča je da isperete što je više moguće skroba. Na taj način zrna ne nabubre i višak skroba ih ne skuplja u kašaste grudvice. Takođe, baš kao kada isperete pirinač, možete videti kako se skrob ispira iz krompira dok se potapa. Videćete da voda postaje bela.

Napunite veliku posudu hladnom vodom i šakom leda. Oguljeni krompir dodajte u vodu i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, ali je idealno sat vremena. Zatim pažljivo izvadite krompir rukama ili cediljkom kako se skrob nakupljen na dnu posude ne bi poremetio. Krompir skuvajte dok ne omekša, nastavite sa omiljenim receptom za pire krompir i primetićete da je mnogo bolji nego kada ste ga pravili bez potapanja.

Kuvanje na pari

Nakon što ocedite kuvani krompir, isperite ga pod hladnom vodom da biste uklonili skrob sa površine. Pošto ćete tako ohladiti krompir i dodati malo vlage, vratite ga u šerpu i kuvajte na pari minut-dva na laganoj vatri.

Takođe, ne bežite od soli. Kao i testenina, teško je začiniti krompir nakon što je kuvan. Dodavanje soli nakon kuvanja samo će učiniti pire krompir slanijim, ali ne dobro začinjenim, prenosi Simply Recipes.



Izvor: Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar