Kurtijeva policija odsekla dva sela od Leposavića: Stavili betonske barikade

Za sada nije poznat razlog za postavljanje betonskih prepreka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video

Uz pomoć oklopnih vozila i kamiona sa dizalicom, tzv. kosovska policija je večeras postavila betonske prepreke u opštini Leposavić, nadomak sela Stanuloviće, koje se nalazi na liniji koja ovu opštinu deli od opštine Brus. Pored ovog sela, od Leposavića je odsečeno i selo Zrnosek, kažu meštani za Kosovo onlajn.

Za sada nije poznat razlog za postavljanje betonskih prepreka.

Oni koji iz ova dva sela rade u Leposaviću, sada ne mogu da dođu do posla svojim kolima, već mogu samo da pešače 15 kilometara. Oko desetak porodica, takođe, u tom selu održava kuće i bavi se poljoprivredom na svojim imanjima.

Kako bi iz Leposavića izašli na Jarinje i vratili se svojim kućama, neki meštani su večeras morali da pređu oko 100 kilometara, dok oni koji su se danas zatekli u selu, u ponedeljak će do posla morati da prevale dug put od oko 200 kilometara preko Blaževa, Kopaonika, Raške, Ribarića, na prelaz Brnjak kako bi došli do Leposavića.

Takođe, u blizini sela Stanuloviće se nalazi i vodozahvat Javno komunalnog preduzeća “24. novembar” odakle se stanovništvo snabdeva vodom i gde povremeno odlaze radnici koji održavaju bazen.

U slučaju da radnici ne mogu do vodosnabdevanja, to može predstavljati veliki problem za meštane, koji pijaću vodu dobijju iz tog zahvata.Izvor: Kosovo Online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar