Ovo je egzekucija: Izjava svedoka ubistva Bojana Mijailovića u Banjskoj

Izjavz je dao svedok čiji identitet za sada nije otkriven

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

U emisiji Hit tvit večeras je emitovana ekskluzivna izjava svedoka dešavanja u Banjskoj kada je ubijen jedan od trojice Srba.

Foto: TV Pink

“Dana 24. septembra zadesio sam se u Banjskoj gde sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama, pitao sam je l treba neka pomoć, nisam znao o čemu se radi, pošto znam teren. Odjednom je počela da puca kosovska policija. Pucali su sa svih strana, mislio sam da niko živ neće da se izvuče, pucali su iz svega i svačega. Počeli smo da bežimo, Bojan Mijailović i ja. Grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja “Stoj, stani”, još nekih par metara, pogodili su i njega i mene. On je pao na put, više nije mogao da beži, ja sam se bacio u stranu. Video sam da mu je prišla grupa policajaca i sa blizine od dva metra su pucali u njega. Krenuo sam da bežim, primetili su me, nastavili su da pucaju na mene, uspeo sam da pobegnem, a šta je dalje bilo zaista ne znam”, izjavio je ovaj svedok čiji identitet za sada nije otkriven.

Foto: TV Pink

Ovo je egzekucija

Advokat Goran Petronijević, koji zastupa Milana Radoičića, izjavio je nakon što je čuo snimak da je svedočenje autentično, da je kosovska policija počinila teško krivično delo koje je zabranjeno svim međunarodnim aktima.

-Ovo je egzekucija, to nije slučajno da je neko poginuo u razmeni vatre i to je teško krivično delo i policija bi morala da odgovori na adekvatan način. Ovo je autentično svedočenje, ocenio je Petronijević.

Naš život je bio težak, a sad je još teži

Ova situacija se reflektuje već, naš život je bio težak i pre ovih događaja a sada je još teži, tenzije se prenose na svaki nivo života i u malim i u velikim sredinama. Događaj od 6. januara kada je pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga pucao na Stefana i Miloša u opštini Štrpce, je negde rezultat politike koju artikuliše Aljbin Kurti prema srpskoj zajednici. Taj Albanac nije stanovnik opštine Štrpce, on je pucao na decu koja su nosila badnjak. To oslikava odnos koji imamo usled pogrešne politike koju aktuelni režim u Prištini sporvodi prema Srbima, rekao je Dalibor Jevtić.

-Tada je bilo teško taj opravdan bes artikulisati da se nešto gore ne desi. Situacija nije laka, jer je naš posao da održimo mir. I predsednik Vučić je rekao da je mir naš najveći interes, te da nekada moramo da donosimo i teške odluke da bismo sačuvali mir, istakao je Jevtić.

-Mi ćemo na tome insistirati, ali činjenica je da međunarodna zajednica drugačije gleda i ako oni ne razumeju kakav teror trpi srpska zajednica, može da dovede do još težih posledica, zaključio je Jevtić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar