Atraktivna “Evropska noć istraživača” održaće se u 24 grada u Srbiji, programi su besplatni za posetioce

Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/nocistrazivaca.rs

Najveća i najatraktivnija naučna manifestacija u zemlji, Evropska noć istraživača, biće održana 29. i 30. septembra, četrnaesti put, pod sloganom „Svetlost nauke“. Kao i svake godine programi su potpuno besplatni za posetioce.

U Srbiji će ovo naučno druženje biti organizovano u 24 grada. U njima će naučnici na zabavan i inspirativan način pokazati kako to sve nauka oblikuje svet i utiče na naš svakodnevni život.

Kroz savršen spoj edukacije i zabave biće predstavljena najnovija dostignuća iz mnogih prirodnih i društvenih naučnih oblasti kroz radionice, izložbe, igre, takmičenja, kvizove ili uživo izvođenje eksperimenata.

Gostujući u jutarnjem programu RTS-a Zorana Minčić, iz Evropske noći istraživača i Aleksa Vasić, iz Centra za promociju nauke predstavili su program ovogodišnje Noći istraživača, a Vuk Jovanović sa Fakulteta za fizičku hemiju je izveo eksperiment kao najbolju pozivnicu da se publika pridruži ovoj manifestaciji.

Ovo veliko naučno druženje organizuje se u isto vreme u 26 zemalja Evrope, sa očekivanom posetom od oko milion i po ljudi. Budite i vi jedan od radoznalaca koji će nauku upoznati na krajnje nesvakidašnji način, a ukoliko ste đak ili student možda će vas podstaći i da zakoračite u uzbudljivu profesiju istraživača.

Noć istraživača je otvoren i besplatan sadržaj, održava se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u preko 400 gradova širom Evrope. Cilj manifestacije je podizanje svesti javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke za društvo tako što stavljamo istraživače u fokus šire javnosti. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno.

Kao i svake godine, Beograd ima najraznovrsniji program, od laboratorije do cirkusa. Na nekoliko lokacija – u Muzeju nauke i tehnike i Naučnom klubu Centra za promociju nauke, na Fakultetu za fizičku hemiju i platoima ispred Narodnog muzeja i Prirodno-matematičkog fakulteta, u Luki Beograd i tržnim centrima Ušće i BIG – posetioce očekuje pregršt naučno-zabavnih aktivnosti.

Detaljan program za sve gradove pogledajte na OVOM LINKU.Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar